Grahamsbrød uden hævning og æltning
1 grahamsbrød
Ingredienser:
4 dl lunkent vand
50 gram gær
325 gram grahamsmel
100 gram hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
Flerkorns blanding
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet og rør resten af ingredienserne i. Rør dejen godt sammen. Dejen skal være klistret og skal ikke æltes.
Fyld dejen i en springform eller anden form ca. 1,8 liter, der passer i din airfryer. Strø med flerkorns blandingen.
Forvarm AF til 160 grader, sæt grahamsbrødet i og giv 28 minutter.
Tip:
Grahamsmel kan erstattes af andet mel f.eks fuldkornshvedemel eller spelt. Der kan tilsættes krydderier, andre kerner eller korn.
Hej
Prøvede at bage dette brød i går.
Det gik ikke så godt – det var ikke færdigbagt selv om det lød hult, bunden “faldt ad” da jeg tog det ud af formen, og det var klægt.
Men smagen var rigtig god, det var jo supernemt, så jeg prøver bare igen.
Men for at kunne prøve at beregne en anden tid, kan du så fortælle hvilken af dine airfryers du har bagt i (tænker rumindhold) ?
Har fået din opskriftsbog med posten i dag (fik maskine i julegave) Der er bare meget, jeg skal have prøvet. Tak fordi du har lavet bogen. Håber du har tid at svare.
Vh Lonnie
Hej Lonnie
Det var da ærgerligt, at det mislykkedes.
Der er lidt forskel på de enkelte modeller af airfryere, så tiderne er altid vejledende. Jeg har bagt det her brød i en philips xl. Bagningen afhænger også af, hvilken form du har brugt. En silikoneform er nem at få varmen igennem, hvorimod en porcelænsform tager længere tid.
Når du skal prøve igen, tror jeg du skal bage det 10 minutter mere end der står i opskriften, tage brødet ud af formen og læg det i airfryer kurven igen med den anden side op og give det 5 – 10 minutter ekstra.
Det glæder mig, at du finder min bog inspirerende, og jeg ønsker dig god fornøjelse med både airfryeren og bogen!
Mange hilsner,
Britt
Tak fordi du svarede på hurigt. Har været ude efter gær, jeg prøver igen med dine anvisninger.
Kom faktisk til at tænke på efterfølgende, at den form jeg har brugt er meget flad. Det vil sige at brødet ikke bliver så højt og er nemmere at få bagt igennem. Så det er også en ting, du skal være opmærksom på. God fornøjelse, så håber jeg det lykkedes!
Mange hilsner,
Britt