Grahamsbrød uden hævning og æltning

Grahamsbrød uden hævning og æltning

Grahamsbrød uden hævning og æltning

Grahamsbrød uden hævning og æltning

1 grahamsbrød

Ingredienser:

4 dl lunkent vand
50 gram gær
325 gram grahamsmel
100 gram hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker

Flerkorns blanding

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet og rør resten af ingredienserne i. Rør dejen godt sammen. Dejen skal være klistret og skal ikke æltes.

Fyld dejen i en springform eller anden form ca. 1,8 liter, der passer i din airfryer. Strø med flerkorns blandingen.

Forvarm AF til 160 grader, sæt grahamsbrødet i og giv 28 minutter.

Tip:
Grahamsmel kan erstattes af andet mel f.eks fuldkornshvedemel eller spelt. Der kan tilsættes krydderier, andre kerner eller korn.

4 tanker om “Grahamsbrød uden hævning og æltning”

  1. Hej
    Prøvede at bage dette brød i går.
    Det gik ikke så godt – det var ikke færdigbagt selv om det lød hult, bunden “faldt ad” da jeg tog det ud af formen, og det var klægt.
    Men smagen var rigtig god, det var jo supernemt, så jeg prøver bare igen.
    Men for at kunne prøve at beregne en anden tid, kan du så fortælle hvilken af dine airfryers du har bagt i (tænker rumindhold) ?
    Har fået din opskriftsbog med posten i dag (fik maskine i julegave) Der er bare meget, jeg skal have prøvet. Tak fordi du har lavet bogen. Håber du har tid at svare.

    Vh Lonnie

    1. Hej Lonnie

      Det var da ærgerligt, at det mislykkedes.
      Der er lidt forskel på de enkelte modeller af airfryere, så tiderne er altid vejledende. Jeg har bagt det her brød i en philips xl. Bagningen afhænger også af, hvilken form du har brugt. En silikoneform er nem at få varmen igennem, hvorimod en porcelænsform tager længere tid.
      Når du skal prøve igen, tror jeg du skal bage det 10 minutter mere end der står i opskriften, tage brødet ud af formen og læg det i airfryer kurven igen med den anden side op og give det 5 – 10 minutter ekstra.
      Det glæder mig, at du finder min bog inspirerende, og jeg ønsker dig god fornøjelse med både airfryeren og bogen!
      Mange hilsner,
      Britt

        1. Kom faktisk til at tænke på efterfølgende, at den form jeg har brugt er meget flad. Det vil sige at brødet ikke bliver så højt og er nemmere at få bagt igennem. Så det er også en ting, du skal være opmærksom på. God fornøjelse, så håber jeg det lykkedes!

          Mange hilsner,

          Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *