Chokoladekage hjerter med glasur og pynt

Chokoladekage hjerter med glasur og pynt

Chokoladekage hjerter med glasur og pynt

Chokoladekage hjerter med glasur og pynt

8 chokoladekage hjerter

Ingredienser:

4 spsk kakaopulver
125 gram mel
150 gram sukker
1 æg
75 gram smør
1 ¼ dl kaffe

Flormelis og vand
Konditor farve, rød
Strømix (hjerter, kugler, krymmel eller lign.)

Silikone hjerteforme

Fremgangsmåde:

Bland kakao, mel og sukker sammen i en skål.

Smelt smørret og tilsæt æg og kaffe. Pisk det sammen.

Hæld det flydende i melblandingen og rør det godt sammen evt. med en håndmixer.

Kom kagedejen i silikone hjerteformene. Fyld dem ikke helt op til kanten, da de hæver en anelse under bagning.

Forvarm AF til 165 grader. Stil chokoladekage hjerterne i din AF kurv/bagepande og giv dem 13 – 14 minutter. Lav dem af 2 omgange.

Lad dem køle helt af. Når de er afkølet laves glasuren af flormelis, lidt vand og konditor farve i den røde. Lav den tyk, så ikke den glider af kagerne. Pynt herefter med strømix.

De kan sagtens fryses ned uden glasur og pynt. Blot tag dem op af fryseren og kom glasur og pynt på, gerne når de er frosne. Så stivner glasuren hurtigere og man kan nemmere styre glasuren.

På billederne er der to størrelser hjerter, da jeg skar toppen af 4 af hjerterne for at få en hel plan overflade. Men så bliver kagerne selvfølgelig lidt mindre.

2 tanker om “Chokoladekage hjerter med glasur og pynt”

  1. Hej Britt
    Så fik jeg prøvet chokolade kagerne. Smagen er fantastisk men de er meget kompakte, skal der ikke bagepulver i? De havde også svært ved at blive gennembagt. Jeg gav dem 8 minutter ekstra og de var stadig klæbrige i midten.
    Jeg har en Holm deli 5 liter og bagte i en 7 rums silikoneform.
    Vh Anne Mette

    1. Hej Anne Mette!

      Man kan sagtens bruge bagepulver. Jeg valgte dog ikke at gøre det i denne opskrift, da de så ville hæve og overflade vil ikke blive jævn til senere dekorering. Formens størrelse og især højden er afgørende for, om tiden passer. Mine tider i opskrifterne er altid vejledende pga. råvarernes tykkelse/størrelse og de forskellige airfryeres ydeevne. Man kan altid lave tandstikprøven – hvis der hænger noget ved, er de ikke færdigbagte.

      Mange hilsner,
      Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *