Græsk moussaka med aubergine

Græsk moussaka med aubergine

Græsk moussaka med aubergine

Græsk moussaka med aubergine

Til 4 personer

Ingredienser:

2 – 3 auberginer, ca. 500 gram

Salt

1 – 2 fed hvidløg

1 stort løg, eller 2 små

1 spsk. olie

500 gram hakket kalv og flæsk, eller hakket oksekød

1 dåse hakkede tomater

1 dåse tomat koncentrat

1 spsk. oregano

½ tsk. kanel

½ tsk. stødt peber

Evt. salt

5 dl. bechamel sauce, færdiglavet eller

Bechamel sauce, hjemmelavet:

5 dl. mælk

2½ spsk. mel

2 spsk. smør

Salt og peber

Muskatnød

50 gram revet ost

Rasp

Smør

Evt. en salat af blandet grøn salat med tomat og oliven

Fremgangsmåde:

Skyl og skær auberginerne ud i ½ cm tykke skiver. Drys salt over skiverne og lad dem ligge lidt, så noget af vandet trækkes ud.

Skræl, hak løg og pres hvidløg. Kom løg, hvidløg og olie i en ovnfast beholder, der kan være i din airfryer kurv.

Børst salt af aubergine skiverne med et stykke køkkenrulle og læg skiverne ned i airfryer kurven. Giv dem 8 minutter ved 180 grader og ryst undervejs. Tag aubergine skiverne ud af airfryer kurven og læg dem til side.

Sæt herefter den ovnfaste beholder med løg i airfryer kurven og brun dem af ved 200 grader i 4 – 5 minutter.

Tilsæt hakket kalv og flæsk og rør/hak det fra hinanden og giv kødet 7 minutter ved 180 grader. Hak/rør et par gange undervejs.

Tilsæt de hakkede tomater, tomat koncentrat, oregano, kanel, peber og evt. salt. Smag på dine auberginer, hvor salte de er, før du kommer salt til kødet. Mine var salte, så tilsatte ikke salt til kødet. Rør det godt sammen og giv det 10 minutter ved 180 grader, rør et par gange undervejs.

Hvis du selv ønsker at tilberede bechamel saucen, gøres det imens kødblandingen simrer i airfryeren. Pisk mælk og mel sammen i en kasserolle og lad det koge op under omrøring. Kom smørret i og kog saucen yderligere 3 minutter. Tilsæt osten og smag til med salt, peber og muskatnød

Tag halvdelen af kød blandingen ud af beholderen og læg herefter halvdelen af auberginerne ovenpå kødet. Fordel resten af kødet ovenpå og herefter den anden halvdel auberginer – således at det ligger skiftevis i lag i beholderen. Fordel bechamel saucen over til sidst. Strø med rasp og fordel lidt smør klatter på toppen.

Giv moussakaen 30 minutter ved 170 grader, mindre hvis du selv har tilberedt saucen og den er stadig er varm.

Lad den hvile ca. 10 minutter og server den evt. med salat til.

Tilberedt i Philips XXL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *