Græsk inspireret kylling med bacon, aubergine, tomat, kartofler og feta
Til 3 personer
Ingredienser:
450 gram kylling inderfilet
1 pakke bacon i skiver
Salt og peber
–
1 aubergine
500 gram kartofler
1 stor håndfuld cocktailtomater
2 gulerødder
–
3 spsk. olivenolie med citron (eller olivenolie og citronsaft)
1 – 2 fed hvidløg
1 spsk. oregano
1 tsk. salt
Peber
–
2 rødløg
1 – 2 peberfrugter
–
100 gram fetaost
Friskhakket persille
–
Tilbehør: airfryer grillplade, hvis man ikke har en grillplade, kan airfryer kurven bruges
–
Fremgangsmåde:
Skær auberginen i grove tern, kartofler i både og gulerødder i grove skiver. Bland olivenolie, presset hvidløg og krydderier sammen. Bland i en pose eller skål grøntsagerne sammen med olieblandingen.
Hæld blandingen i airfryeren på en grillplade. Indstil airfryeren på 180 grader, giv 12 minutter og ryst undervejs.
Imens skæres baconskiverne i halve. Krydr kylling stykkerne med salt, peber og vikl et stykke bacon om hver kylling filet (2 stykker om de store stykker).
Tilsæt hele cocktailtomater, løg i både og bland det godt rundt mellem grøntsagerne i airfryeren. Læg herefter alle kylling stykkerne på toppen.
Indstil airfryeren på 200 grader og giv 10 minutter. Bland grøntsagerne rundt, vend kylling stykkerne og giv 8 – 10 minutter mere.
Skær imens fetaosten i tern og hak persillen.
Serveres med fetaost og friskhakket persille.
Man kan også servere retten med en græsk tzatziki til
Tilberedt med grillpladen til Philips XXL – læs mere her (annonce)
Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)