Glaseret hamburgerryg
Til 4 – 5 personer
Ingredienser:
1 røget hamburgerryg, ca. 1 kg
Lidt smør
–
1 spsk. dijon sennep
1 spsk. brun farin
1 spsk. rasp
–
Fremgangsmåde:
Klip nettet af hamburgerryggen og dup den tør med køkkenrulle.
Smør et stykke stanniol med smør på den blanke side og pak herefter hamburgerryggen ind (også enderne), så den matte side af stanniolen vender udad. Jeg anbefaler brug af stegetermometer, så hvis du har et trådløst, kan det lige stikke ud af stanniolen for enden.
Læg hamburgerryggen i airfryer kurven. Indstil airfryeren på 180 grader og giv ca. 40 – 45 minutter, eller indtil kernetemperaturen er 50 grader.
Bland imens sennep, farin og rasp til glaseringen.
Klip stanniolen op på langs i toppen og gør overfladen af hamburgerryggen fri. Smør/pensl herefter glaseringen på.
Sæt hamburgerryggen i airfryeren igen og giv den de sidste 10 – 15 minutter, eller indtil kernetemperaturen på 65 grader er opnået.
Lad hamburgerryggen hvile 10 minutter inden udskæring og servering
Obs! Ønsker du ikke at glasere hamburgerryggen, springer du bare det over og steger den indtil kernetemperaturen på 65 grader er opnået.