Frittata (italiensk æggekage) med et twist af pasta og skinke
1 frittata til 2 personer
Ingredienser:
200 gram skinke i strimler
4 cherry tomater i halve
1 håndfuld kogt pasta fra dagen i forvejen
½ finthakket rød chili peber (kan undlades)
75 gram frisk hakket spinat
Salt, peber
Olivenolie
Æggemasse:
4 æg
Salt, peber
Timian
1 håndfuld revet cheddar ost (ca. 100 gram)
Pynt:
3 skivet røget skinke
1 lille moden avocado eller ½ stor avocado
Fremgangsmåde:
Tilbered 3 skiver røget skinke i airfryeren i 5 minutter ved 200 grader fra kold airfryer. Se evt. fremgangsmåde her:
Kom lidt olivenolie i bunden af en ovnfast beholder/spingform/bagepande, der passer til din airfryer. Dernæst kommes skinke, cherry tomater, chili, pasta i mindre stykker over i beholderen. Start fra kold airfryer og giv 5 minutter ved 180 grader.
Kom det friskhakkede spinat i blandingen og giv yderlige 200 grader i 5 minutter. Rør et par gange undervejs, så spinaten bliver godt blandet med de øvrige ingredienser. Så forhindrer det også, at spinaten ikke flyver alt for meget rundt i airfryeren.
Bland æggeblandingen af pisket æg med ost og krydderier. Rør den i blandingen og giv ca. 180 grader ved 5 minutter. Tilberedningstiden kan variere alt efter hvilken form eller beholder du anvender.
Server med stegt røget skinke og avokado skiver ovenpå.