Fransk kartoffelgratin med løg, tomat, persille og hele bagte hvidløg med rosmarin

Fransk kartoffelgratin med løg, tomat, persille og hele bagte hvidløg med rosmarin

Fransk kartoffelgratin med løg, tomat, persille og hele bagte hvidløg med rosmarin

Til 4 personer

Ingredienser:

2 løg
1 – 3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie

3 friske tomater
½ spsk. sukker
Salt og peber

1 dåse hakkede tomater
750 gram kartofler
2 dl. grøntsagsbouillon (vand + en bouillonterning)
1 spsk. timian
1 håndfuld frisk persille (gem lidt til pynt)

4 hele hvidløg med skræl (2 hvis du laver portionen til 2 personer)
4 spsk. smør
Rosmarin

Fremgangsmåde:

Skær løgene ud i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Pres et fed hvidløg. Kom olie, løg og hvidløg i en beholder, der kan være i din airfryer kurv. Giv blandingen 5 minutter ved 200 grader, rør en enkelt gang.

Hak de friske tomater og tilsæt dem løgene og giv yderligere 8 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.

Tilsæt de hakkede tomater, grøntsagsbouillon, timian og hakket persille (gem lidt til pynt). Bland det godt sammen. Skræl og skær kartoflerne ud i tynde skiver (brug gerne et mandolinjern) og kom kartoffelskiverne i tomatblandingen. Giv kartoffelgratinen 30 minutter ved 180 grader, rør i det ca. hvert 10. minut.

Skær toppen af hvidløgene og lad skrællen blive på. Kom en spsk. smør på hvert hele hvidløg og drys med rosmarin. Læg dem ovenpå kartoffelgratinen og giv det hele de sidste 10 minutter ved 180 grader.

Server kartoffelgratinen med de bagte hvidløg på toppen og pynt med frisk persille. Man kan poppe de bagte hvidløgsfed op af skrællen ved at trykke med fingrene eller med en gaffel

Tilberedt i Philips XXL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *