Flanksteak rulle med lækkert fyld af grillet peberfrugt, spinat, serrano skinke, persille og cheddar
Til 4 personer
Ingredienser:
1 flanksteak, 800 gram, meget gerne så flad som muligt (min var købt som BBQ whisky marineret)
1 rød peberfrugt
olie
3 spsk. hakket persille
1 pakke serrano skinke
1 håndfuld cheddar ost
2 håndfulde frisk baby spinat
Friskkværnet peber
–
Pisket persillesmør:
125 gram smør
1 spsk. græsk yoghurt, 2%
1 tsk. olivenolie
½ bundt friskhakket persille
–
Nye kartofler til 4 personer
–
Tilbehør: kødsnor og evt. en grillplade til airfryeren
–
Fremgangsmåde:
Halver peberfrugten og tag kernerne ud. Spray med olie og kom peberfrugten på airfryer grillpladen eller direkte i airfryer kurven. Giv peberfrugten 8 minutter ved 200 grader. Skær den herefter i strimler og læg dem til side.
Flad flanksteaken ud (evt. på et stykke bagepapir), hvis den ikke er så flad, så skær den næsten igennem med en skarp kødkniv og bred den ud. Læg den foran dig, så senerne i kødet ligger vandret foran dig (meget vigtigt, da kødet skal udskæres på tværs af senerne, når flanksteak rullen er færdig)
Fordel serrano skinken på hele flanksteaken og kom herefter skyllet spinat på, der er presset fri for væde. Læg de grillede stykker peberfrugter på og drys herefter med cheddar ost og hakket persille. Giv det hele et godt drys kværnet peber.
Rul flanksteaken ved at starte med at rulle inde fra dig selv. Snør flanksteak rullen med kødsnor.
Læg flanksteaken på airfryer grillpanden eller direkte i airfryer kurven. Giv den 34 minutter ved 180 grader. Kontroller evt. kernetemperaturen med et termometer. Min var ca. 54 grader, da jeg tog den op, hvilket svarer til rosa stegt, når den har hvilet. Lad flanksteaken hvile i 15 minutter.
Pisk imens alle ingredienserne til persillesmørret og kog kartoflerne.
Når flanksteaken er færdig med at hvile fjernes kødsnoren og rullen skæres i skiver. Serveres med nye kartofler og pisket persillesmør.
Tilberedt i Philips XXL
Hvad gør man hvis man ikke lige har en airfryer, kan den så ikke laves
Så laver du den i ovnen eller på grillen. Tiden kender jeg ikke i så fald
Mange hilsner,
Britt