Filet de boeuf en surprise à la Britt
Til 2 personer
Ingredienser:
2 styk oksefilet bøffer, ca. 450 gram ialt
Salt og peber
Spinat og kartoffelmos:
300 gram kartofler
100 gram frisk spinat
1 spsk. smør
1 spsk. mælk
1 æggeblomme
Salt og peber
Champignon sauce:
1 spsk. smør
1 løg
250 gram champignon
2 ½ dl. madlavnings fløde med jævner
1 grøntsagsbouillon terning
1 tsk. paprika
Salt og peber
Sauce kulør
2 håndfulde frosne grønne bønner
Fremgangsmåde:
Skræl og skær kartoflerne i mindre tern og kog dem møre i usaltet vand. Skyl og pres væden fra spinaten og hak den ud i grove stykker. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt spinaten og rør det rundt indtil spinaten falder sammen. Tilsæt mælk, smør og æggeblomme og brug en kartoffelstøder til at mose det hele godt sammen. Smag til med salt og peber. Lad mosen køle af.
Hak løget i små tern og rens champignonerne og skær dem i skiver. Svits løget i smøret og tilsæt champignonerne og rist dem af. Tilsæt madfløden og kom bouillonterning og krydderier i. Smag til og tilsæt lidt kulør.
Bank oksefilet bøfferne så flade så muligt med en kødhammer. Krydr dem med salt og peber. Opvarm airfryeren til 200 grader og giv dem 2 minutter på hver side.
Kom mosen i en sprøjtepose og lav kartoffelmos ”dutter” hele vejen rundt på kanten af oksefilet bøfferne. Fyld op med sauce i midten.
Kom de frosne bønner i bunden af airfryer kurven eller airfryer bagepanden og læg oksefilet med fyld ovenpå. Giv ca. 10 minutter ved 200 grader – eller indtil mosen har taget farve og bønnerne er møre, men stadig har lidt bid.
Server oksefilet bøfferne ovenpå bønnerne.
Tilberedt i Philips XL