farserede porrer med timian kartofler og gulerødder

Farserede porrer med timian kartofler og gulerødder

Farserede porrer med timian kartofler og gulerødder

Farserede porrer med timian kartofler og gulerødder

Til 4 personer

Ingredienser:

Et bundt porrer (3 styk)

Fars:
500 gram hakket kalv og flæsk, magert
1 lille rødløg
1 æg
1 dl. mælk
1 dl. havregryn, finvalsede
1 tsk. groft salt
Peber
1 spsk. tørret timian

Panko rasp til panering
Lidt olie til at spraye på panering

6 kartofler, alm. størrelse
6 – 8 gulerødder
Salt
Timian
Olie

Evt. lidt hakkede krydderurter som pynt

Fremgangsmåde:

Start med at røre farsen med hakkede løg, æg, mælk, salt, peber, timian og havregryn. Jeg brugte en foodprocessor, så farsen blev hakket helt fint. Stil den på køl.

Skræl kartofler og gulerødder og skær kartoflerne ud i både og gulerødderne i halverede stave af ca. 3 cm. Hvis gulerødderne er meget tynde, skal de ikke halveres. Kom kartofler og gulerødder i en pose og kom lidt olie, salt og timian ved. Luk posen og ryst den godt, så det hele blandes.

Sæt en gryde over med vand til at blanchere porrerne i. Rens og skær toppen af porrerne. Skær dem ud i 6 lange stykker. Læg dem i vandet, når det koger, og giv dem ca. 4 minutter. Hæld vandet fra.

Kom kartofler og gulerødder i airfryer kurven og giv 200 grader i ca. 17 minutter – eller indtil de kun mangler ca. 5 minutter.

Imens deles farsen i 6 lige store dele. Hver del fars formes som en aflang firkant, hvor porrens længde kan være (se foto). Det nemmeste er at bruge et stykke bagepapir som underlag og gøre hænderne lidt fugtige af vand, så klistrer det ikke, og det er nemmere at forme farsen. Rul herefter porren ind i farsen og tryk enderne sammen. Vend og paner herefter de farserede porrer i panko rasp.

Tag kartofler og gulerødder ud af airfryer kurven og læg de farserede porrer i, benyt evt. en grillpande, bagepande eller airfryer kurven med bagepapir i. Spray dem let med olie. Giv dem 15 minutter ved 200 grader, vend dem og spray igen med olie og giv dem 5 minutter mere. Tag dem ud og lad dem hvile, imens kartofler og gulerødder får de sidste ca. 5 minutter ved 180 grader.

Pynt evt. de farserede porrer med lidt hakkede krydderurter.

Tilberedt i Philips XXL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *