Dobbelt bagte kartofler med cremefraiche, bacon, forårsløg, cheddar og purløg
Til 4 personer
Ingredienser:
4 bagekartofler
–
200 gram bacontern
–
4 forårsløg i skiver (gem det ene til pynt ved servering)
5 spsk. cremefraiche, 9%
1 håndfuld purløg (gem lidt til pynt ved servering)
1 håndfuld revet cheddar
Salt og peber
–
2 styk cocktailtomater i kvarte
–
Fremgangsmåde:
Vask og skrub bagekartoflerne rene. Kom dem i airfryer kurven og start ved 180 grader og giv dem ca. 40 minutter, så de er møre men ikke alt for bløde.
Steg imens bacontern sprøde i en gryde. Det er ikke nødvendigt at bruge fedtstof. Lad dem køle af på et stykke fedtsugende papir.
Lad kartoflerne køle lidt af og skær dem herefter over i halve. Udhul kartoflerne med en ske og kom det i en skål, lad lidt kartoffel sidde hele vejen rundt og i bunden.
Tilsæt cremefraiche, bacontern og forårsløg i skiver og mos det hele godt sammen. Tilsæt hakket purløg og cheddar og mos det med. Smag til med salt og peber.
Fyld og fordel kartoffelmosen i de halve kartofler. Læg dem i airfryer kurven og giv dem 10 minutter ved 180 grader.
Server hver af de dobbelt bagte kartofler med en kvart cocktailtomat, lidt forårsløg og purløg på toppen.