Hasselback kartofler med cremefraiche, cheddar, forårsløg og bacon

Hasselback kartofler med cremefraiche, cheddar, forårsløg og bacon

Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Hasselback kartofler med cremefraiche, cheddar, forårsløg og bacon

Til 5 styk hasselback kartofler

Ingredienser:

5 styk bagekartofler

Salt

Paprika

Smørspray eller oliespray (jeg brugte Lurpak smørspray)

7 skiver bacon

1 håndfuld revet cheddarost

5 spsk. cremefraiche

2 forårsløg

Purløg

Fremgangsmåde:

Læg og fordel baconskiverne direkte ned i airfryer beholderens bund (hvis du har en Philips XXL, så tag stjernen ud). Sæt den tomme airfryer kurv i airfryeren og indstil til 200 grader og giv dem 7 minutter. Tag baconskiverne op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Tør beholderens bund af med køkkenrulle (og hvis du har taget stjernen ud, skal den i igen).

Skræl kartoflerne og skær skiver i hver kartoffel uden af skære dem helt igennem. Krydr dem med salt og paprika og spray fedtstof henover.

Læg kartoflerne i airfryer kurven og indstil på 170 grader. Giv dem ca. 45 – 50 minutter eller indtil de er møre.

Skær imens forårsløget ud i skiver, klip purløg og skær bacon ud i mindre stykker.

Når kartoflerne er møre lægges revet cheddar henover. Luk airfryeren uden at sætte den i gang (det gør at osten bliver tung af lidt varme og ikke flyver af). Vent 1 minut og indstil herefter airfryeren til 170 grader og giv de sidste 2 minutter.

Inden servering pyntes hver hasselback kartoffel med 1 spsk. cremefraiche, bacon, forårsløg og purløg

Se også Dobbelt bagte kartofler med cremefraiche, bacon, forårsløg, cheddar og purløg

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)

Print Friendly, PDF & Email
Del & like gerne! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *