Broccoli skåle med pesto kylling og yoghurt dressing
2 personer
Ingredienser:
500 gram broccoli
50 gram parmesan
2 små æg
1 ½ spsk olie
Fedtstof til smøring af forme
Fyld:
450 gram kylling i tern
Salt og peber
Olie
½ glas grøn pesto
Pynt:
Finthakket persille
Cocktailtomater
Dressing:
1½ dl græsk yoghurt, 2%
1½ spsk sød chilisauce
Fremgangsmåde:
Skær små buketter af broccolien og kom broccoli buketterne, parmesan, æg og olie i en foodprocessor og finthak det til en slags grov klæbrig dej.
Kom broccoli blandingen i 4 smurte ramakiner eller silicone forme. Form en fordybning med fingrene i skålene, således at der stadig er lidt bund og dejen går lidt op af siderne, så det ligner en skål.
Forvarm din AF til 160 grader. Sæt herefter broccoli skålene i kurven og giv 22 minutter. Skålene tages ud til afkøling.
Vend kyllinge ternene i olie, salt og peber. Læg dem i kold AF kurv/pande og giv 13 minutter ved 180 grader.
Tilsæt pesto (hvis ikke du har en AF pande, skal du bruge en skål eller springform) og giv kyllinge blandingen 180 grader i 3 minutter (5 minutter hvis du hældt blandingen i en skål/springform).
Tag forsigtigt broccoli skålene ud af formene og fordel kyllinge pesto blandingen heri.
Pynt med persille og cocktailtomater.
Server med yoghurt dressing