Bløde og luftige burgerboller med sesam

Bløde og luftige burgerboller med sesam

Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Bløde og luftige burgerboller med sesam

Til 8 store burgerboller

Ingredienser:

50 gram gær

50 gram margarine/smør

3 dl. mælk

1 æg

3 tsk. sukker

1 tsk. salt

500 gram mel

Vand

Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælken. Når det er håndvarmt røres gæren ud heri.

Tilsæt resten af ingredienserne og hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen til den er ensartet og smidig, jeg brugte en røremaskine. Tilsæt resten af melet, hvis det er nødvendigt. Lad dejen hæve lunt i 15 minutter.

Del dejen i 8 stykker. Form dem til boller og tryk dem flade. Prik bollerne med en gaffel.

Pensl bollerne med vand og drys med sesam og lad dem hæve tildækket i yderligere 30 minutter et lunt sted.

Læg et stykke bagepapir i bunden af airfryer kurven (Jeg brugte det bagepapir, som burgerbollerne havde ligget til hævning på, ved blot at klippe det til omkring de 4 første burgerboller). Læg herefter de 4 første burgerboller i airfryer kurven.

Indstil airfryeren til 165 grader og giv dem 20 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af.

Læg de sidste 4 burgerboller i airfryer kurven og giv dem 18 minutter, hvis du laver dem lige efter de første. Her vil airfryeren stadigvæk være varm, således at de kan tilberedes ved et par minutter mindre.

Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce), men kan også tilberedes i en almindelig ovn, dog vil temperatur og tilberedningstid være anderledes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *