Bacon farsbomber med kartofler og gulerødder
Til 4 personer
Ingredienser:
500 gram hakket kalv og svinekød
1 finthakket løg
1 håndfuld friskhakket persille
1 finthakket peberfrugt
1 æg
2 spsk. rasp
½ spsk. timian
½ spsk. basilikum
1 tsk. groft salt
Peber
Chiliflager (kan undlades)
100 gram ost i små stykker
–
1 pakke bacon i skiver
–
4 bagekartofler
4 store gulerødder
1 spsk. rosmarin
salt
Olie
–
Evt. lidt friskhakket persille til servering
–
Fremgangsmåde:
Skræl og skær kartofler og gulerødder ud i skiver (ca. 7 mm), brug med fordel en foodprocessor eller et mandolinjern. Kom dem i en pose og bland med olie, salt og rosmarin.
Rør farsen med salt og tilsæt resten af ingredienserne. Brug med fordel en foodprocessor til at få alt hakket helt fint.
Form 4 runde farsbomber. Halver baconskiverne, fordel og vikl dem rundt om farsbomberne, fold enderne ind under.
Kom kartofler og gulerødder i airfryer kurven eller på airfryer grillpladen. Læg farsbomberne ovenpå i en lille fordybning ned i kartoflerne.
Indstil airfryeren på 180 grader og giv 20 minutter. Tag farsbomberne op, rør i kartofler og gulerødder. Læg farsbomberne i igen med den anden side op og giv de sidste 20 minutter.
Serveres evt. med lidt friskhakket persille
Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)