Alt i et fad med kyllingelår og rodfrugter

Alt i et fad med kyllingelår og rodfrugter

2 personer

500 g kyllingeunderlår (beregn 2 – 3 kyllingeunderlår pr. person)

Olie

Paprika

Salt

Citronpeber

Spidskommen

2 store kartofler

2 farvede beder

1 løg

½ squash

1 rød peberfrugt

1 – 2 fed hvidløg

Olie

Paprika

Salt

Citronpeber

Spidskommen

2 ½ dl. madlavningsfløde, 15%

Frisk timian

Groft salt

Frisk timian

Desuden

1 form, der kan være i airfryeren. (reklamelink Britt Andersen airfryer gryde – sort | Køb på Bilka.dk! )

Kom kyllingelårene i en pose og tilsæt olie og krydderier. Ryst posen godt, så olie og krydderier bliver fordelt.

Skræl og skær kartofler, løg og beder i både og skær squash og peberfrugt i grove tern. Skær hvidløg i skiver. Kom rodfrugter og grønt i en pose og tilsæt olie og krydderier. Ryst posen godt, så olie og krydderier bliver fordelt.

Hæld rodfrugter og grønt i airfryeren og indstil den på 190 grader. Læg de krydrede kyllingelår ovenpå. Giv det hele 20 minutter. Tag kyllingelårene op og rør i grøntsagerne. Læg kyllingelårene øverst igen men med den anden side op. Indstil airfryeren på 190 grader og giv 10 minutter.

Flyt alt grønt over i en form og hæld fløden i og læg lidt frisk timian ved. Læg kyllingelårene øverst og giv retten lidt salt. Indstil airfryeren på 200 grader og giv de sidste 10 minutter.

Drys lidt hakket timian over retten.

Tip

Hvis du har en airfryer med undervarme, som er tæt og beregnet til at have væske i, kan du undvære formen og tilberede retten direkte i bunden af airfryeren.