Tærte med grønne asparges, hytteost og parmesan serveret med bacon og tomater
Til 2 personer som hovedret (eller til 4 personer som frokostret)
Ingredienser:
Tærtedej:
15 gram smør
100 gram mel
½ tsk. salt
100 gram græsk yoghurt, 2 %
–
1 pakke bacon i skiver, 100 gram
–
1 bundt friske grønne asparges
–
Æggemasse:
3 æg, str. M/L
100 gram hytteost, 1½ %
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber
–
8 tomater på stilk
Revet parmesan
Evt. lidt grøn salat
–
Tilbehør: tærteform, der passer i din airfryer kurv. Jeg brugte en tærteform på 20 cm. i diameter
–
Fremgangsmåde:
Smuldr smørret ud i melet med fingrene. Tilsæt yoghurt, salt og ælt dejen sammen. Læg den i en frysepose og læg den på køl i ca. en time.
Læg baconskiverne direkte i bunden af din airfryer beholder og sæt herefter airfryer kurven i (forhindrer at baconen flyver og ikke krøller for meget under tilberedning). Giv 7 minutter ved 200 grader. Tag baconen op og læg det på noget køkkenrulle.
Smør en tærteform med smør. Hvis du har en slip-let tærteform, behøver du ikke smøre den med noget fedtstof.
Rul dejen ud, så den passer i formen og prik bunden med en gaffel. Kom tærteformen i airfryer kurven og forbag bunden med 5 min ved 180 grader.
Skyl aspargesene og bræk den træede ende af. Skær hovederne af og læg dem til side. Skær resten af aspargesene i skiver, ca. 2 cm. Læg asparges skiverne i den forbagte tærtebund.
Rør æggemassen af æg, hytteost, parmesan, salt og peber. Fordel æggemassen over asparges skiverne.
Sæt asparges tærten i airfryer kurven og giv den 22 – 25 minutter ved 180 grader, eller indtil den er fast. Lad den hvile 5 minutter inden du tager tærten ud af formen.
Pynt tærten med de stegte baconskiver og asparges hovederne og server med revet parmesan, tomater og evt. lidt grøn salat til.
Tilberedt i Philips XXL