Steak nachos
2 – 3 personer
Ingredienser:
4 små tortillas
500 gram skært oksekød fri fra fedt – evt. rest fra en oksesteg fra dagen i forvejen
2 løg
1 grøn peber
1 brev mexicansk krydderi blanding
Salt, peber
olie
Salsa
Jalapenos
cremefraiche
150 gram revet cheddar ost
Guacamole:
3 modne avokado
2 spsk. cremefraiche
Citronsaft
Salt, peber
Chili krydderi
1 hakket tomat til pynt
Fremgangsmåde:
Skær tortillas ud i trekanter og vend dem i olie og lidt salt. Tilbered dem i airfryer kurven i 5 minutter ved 200 grader. Ryst ofte. Se opskriften på tortilla chips her: tortilla chips
Oksekødet skæres i strimler og lægges i en skål sammen med 1 finthakket grøn peber, 2 hakkede løg, mexicansk krydderi, salt, peber og olie. Det hele vendes godt sammen.
Læg oksekød blandingen i airfryer kurven og giv 10 minutter fra kold airfryer ved 180 grader. Ryst kurven halvvejs. Hvis der bruges rester af oksekød fra dagen i forvejen skal der kun bruges ca. 5 minutter.
Mos avokado med citronsaft, krydderier og cremefraiche til en guacamole.
Kom bagepapir i airfryer kurven eller airfryer bagepanden og del alle ingredienser i 2 eller 3 portioner. Læg først tortilla chips derefter kødblanding, salsa, ost og jalapenos. Tryk det lidt fast med hånden. Tilbered en portion af gangen.
Start med første portion fra kold airfryer med 4 minutter ved 180 grader. Fortsæt med næste portion i 3 minutter, da airfryeren allerede er varm.
Anret hver portion nachos på en tallerken med cremefraiche , guacamole og hakkket tomat.