Små kagemænd og koner

Små kagemænd og koner

Små kagemænd og koner

Til 4 styk

Ingredienser:

Vandbakkelsesdej:

150 gram vand

80 gram smør

1 tsk. sukker (kan undlades)

120 gram hvedemel

3 æg str. s/m (ca. 175 gram uden skal)

Glasur:

Flormelis

Vand

Pynt:

Små stykker blandet slik

Evt. flag

Tilbehør: sprøjtepose med mellemstørrelse stjernetyl

Fremgangsmåde:

Kom vand, smør og sukker op i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen. Tilsæt herefter mel og rør godt indtil dejen samler sig.

Herefter tilsættes 1 æg ad gangen, mens der piskes grundigt mellem hvert æg.

Sæt dejen på køl i 15 minutter.

Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Klip et stykke bagepapir til, så det passer ned i din airfryer kurv, gør det vådt og vrid det. På den måde bliver papiret lidt tungere og vil ikke flyve med den lette dej på under tilberedning. Hvis du har en airfryer med rist i, kan risten evt. tages ud og dejen kan sprøjtes direkte ned i bunden af beholderen (det gjorde jeg i min Cosori Dual Blaze)

Tryk dejen ud og form en kagemand og kone direkte i beholderens bund eller på et vådt stykke bagepapir. Sørg for at der er god afstand imellem, da dejen puffer op under bagning.

Indstil airfryeren på 180 grader og giv 15 minutter (har også prøvet med 200 grader, og de bliver lidt mørkere) – det er vigtigt at du ikke åbner airfryeren under tilberedningen, så vil dejen falde sammen. Når tiden er gået, åbnes airfryeren lidt på klem. Lad det stå i 10 minutter. Herefter må airfryeren åbnes helt op og du kan nu tage kagemanden og konen forsigtigt op og lægge dem til afkøling. Gentag med den sidste halvdel af dejen.

Rør en tyk hvid glasur af flormelis med en lille smule vand i og kom glasuren i en frysepose. Klip et lille hul i posens ene hjørne, tryk glasuren ud og dekorer kagemænd og koner. Herefter trykkes slikket fast i glasuren.

Serveres evt. med et lille flag i hver.

Kagemænd og koner er bedst på dagen. Hvis man gerne vil forberede og bage vandbakkelsesdejen dagen i forvejen, kan de opbevares under et viskestykke til dagen efter. Dekorer dem først på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *