Fastelavnsboller med creme
Til ca. 9 fastelavnsboller
Ingredienser:
1 dl mælk
25 gram gær
125 gram blødt smør
1 æg
4 spsk. sukker
Ca. 350 gram mel
–
Creme:
5 gram vaniljesukker
2 ½ dl mælk
1 æggeblomme
25 gram sukker
1 knivspids salt
15 gram majsstivelse/maizena
1 sammenpisket æg til pensling
–
Pynt:
Flormelis
Vand
Evt. kakao for chokoladeglasur
Div. krymmel
–
Fremgangsmåde:
Lun mælken til den er lillefinger varm og rør gæren ud deri. Smelt smørret og hæld det i blandingen. Tilsæt æg, sukker, mel, salt og ælt dejen godt igennem til den er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
Mens dejen hæver, piskes æg og sukker sammen i en gryde til cremen. Pisk maizena og mælk i og bring cremen i kog under omrøring. Smag til med vaniljesukker og et nip salt. Hæld cremen over i en skål og lad den køle af.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i ca. 9 firkanter.
Læg en skefuld creme på hver firkant. Luk fastelavnsbollerne ved at folde alle hjørner ind over fyldet på midten. Klem samlingerne godt sammen med fingrene. Vend fastelavnsbollerne om og form/tryk dem let.
Læg et stykke tilklippet bagepapir i airfryer kurven/på risten i din airfryer. Læg fastelavnsbollerne i airfryer kurven/på risten og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Pensl dem med æg.
Indstil airfryeren på 170 grader og bag dem i 12 minutter. Vend bollerne og giv dem et par minutter mere.
Hvis du har en airfryer med varmelegeme i bunden kan de bages direkte i airfryer beholderens bund på 180 grader i 12 minutter (afprøvet i min Cosori Dual Blaze). Lad fastelavnsbollerne køle lidt af.
Rør en tyk glasur af flormelis og en lille smule vand – tilsæt kakao, hvis du ønsker chokoladeglasur. Pynt fastelavnsbollerne når de er afkølet med glasur og krymmel.
Server fastelavnsbollerne når glasuren er stivnet.
Tip
Fastelavnsbollerne kan også bruges til fødselsdagsboller med flag og lys i