16 styk (beregn ca. 3 – 4 sliders pr. person)
100 g smør
2 1/2 dl mælk
25 g gær
40 g sukker
3 æggeblommer
1 tsk. fint salt
500 g hvedemel
10 g bageenzymer (kan undlades)
–
1 sammenpisket æg til pensling
Sesam
–
Smelt smørret i en gryde og hæld mælken i. Hæld væsken i en skål og opløs gæren i. Pisk sukker, æggeblommer og salt i. Bland hvedemel med bageenzymer og ælt melet ind i dejen, indtil den er glat og smidig. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
Lad dejen hæve overdækket i ca. 1 time.
Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Vej gerne dejen af, så bollerne bliver lige store (ca. 59 g pr. styk). Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Pensl bollerne med æg og strø dem med sesam.
Læg bollerne i airfryeren og indstil den på 160 grader. Giv dem 10 minutter. Hvis ikke du kan have alle bollerne i på en gang, bager du dem ad flere omgange.
Lad dem køle af på en rist.
Tip
Bollerne er fryseegnet og de kan fyldes med kød, fisk, grøntsager og der kan toppes med alle slags aioli, dip og varianter af mayonnaise der passer til.
