Skinketærte med porrer
2 personer
Ingredienser:
Tærtedejsopskrift (for form på 20 cm i diameter):
15 g koldt smør
100 g mel
100 g kvark
¼ tsk salt
Smør/olie til at smøre tærteformen
Fyld:
125 g skinke i tern eller strimler
1 porrer i skiver
3 cocktailtomater i skiver
Æggemasse:
2 æg
100 gram hytteost
Salt, peber og andre krydderier efter ønske til æggemasse
Man skal have en tærteform, der passer ned i sin airfryer kurv. I mit tilfælde blev det en form på 20 cm. Hak smørret ud i melet med en kniv. Tilsæt kvark og salt og ælt dejen sammen. Læg den i en frysepose og læg den på køl i mindst en time. Smør en tærteform med olie og smør.Rul dejen ud, så den passer i formen og prik bunden med en gaffel. Kom tærteformen i kold airfryer og forbag bunden med 4 min ved 180 grader.
Læg derefter skinke, porrer, tomater på tærtedejen.
Pisk æggemassen af æg, hytteost og krydderier og kom den henover fyldet på tærten.
Sæt tærten i kold airfryer og sæt igang ved 180 grader i 15 minutter