Rustik æbleflæsk med ristet rugbrød, persille og æblechips
Til 2 personer
Ingredienser:
Røget bacon i et helt stykke, ca. 450 gram
1 løg
3 røde æbler
1 spsk. sukker
Peber
½ dl. vand
Frisk persille til pynt
2 skiver rugbrød
Olie
Link til opskrift på sprøde æblechips: Sprøde æblechips
Fremgangsmåde:
Hvis man ønsker sprøde æblechips som pynt på sin æbleflæsk, er det en fordel at starte med dem.
Skær 4 hele skiver flæsk og resten i mindre tern, fjern evt. brusk. Læg dem i en beholder, der kan være i din airfryer kurv (fedtet skal bruges til æblerne). Giv dem 8 minutter på hver side ved 200 grader. Tag dem op af beholderen og læg dem på fedtsugende papir.
Skær løg i tern og rist løg og flæsketern i airfryer beholderen i 10 minutter ved 180 grader. Rør et par gange undervejs. Læg dem til side. Lad fedtet fra flæsket blive i beholderen.
Fjern kerner og hus på æblerne og skær dem ud i forskellige størrelse tern. Læg æbletern i beholderen og tilsæt sukker, vand og peber. Rør det godt rundt og giv æbleternene ca. 13 minutter – de skal ikke koge til mos, men være møre.
Tilsæt de stegte flæsketern og løg og rør rundt. Giv de sidste 5 minutter ved 200 grader og læg de store skiver flæsk ovenpå i de sidste par minutter.
Rist rugbrød ved 180 grader i 4 minutter i airfryer kurven.
Server æbleflæsk med et par stykker store stykker stegt flæsk på toppen og pynt med frisk persille, ristet rugbrød og evt. æblechips
Tilberedt i Philips XXL
Opskriften er dedikeret til min kære svigermor Ingelise, som desværre ikke er blandt os længere!
Pingback: Sprøde æblechips - Airfryeropskrifter.dk