Perfekte nemme brunede kartofler – som næsten passer sig selv
Til 3 – 4 personer (afhængig af om der serveres hvide kartofler til også)
Ingredienser:
2 glas kartofler (eller kogte kolde kartofler ca. 800 gram)
–
75 gram hvidt sukker (ca. 1 dl)
75 gram brun farin (ca. 1 dl)
30 gram smør
–
Salt (valgfrit)
–
Fremgangsmåde:
Hæld kartoflerne i en si og lad dem afdryppe for vand til de er tørre.
Kom kartoflerne op i en beholder, der passer ned i din airfryer kurv.
Bland farin og sukker sammen og drys det jævnt ovenpå kartoflerne. Skær smørret ud i mindre stykker og fordel det hen over sukkeret.
Sæt beholderen i airfryer kurven og indstil airfryeren på 180 grader og giv 10 minutter uden at røre eller åbne.
Vend herefter forsigtig kartoflerne rundt i sukkerlagen og giv 5 minutter mere.
Drys lidt salt (valgfrit) og vend dem forsigtigt rundt igen. Giv herefter de sidste 5 minutter.
Tag dem forsigtigt op af beholderen, så man undgår at ødelægge den karamelliserede overflade og server dem i en skål
Tilberedt i bageform til Philips XXL (annonce)
Opskriften er fra bogen, AIRFRYER OPSKRIFTER 2. Du kan købe bogen her