Panang karry med kylling, rød peber, bambusskud, peanuts og ris
Til 3 personer
Ingredienser:
450 gram kyllingefilet, skåret i aflange stykker/strimler
–
Olie
1 – 2 fed hvidløg
2 spsk. revet ingefær
1 – 2 røde chilier
–
2 spsk. rød karrypasta
–
1 dåse kokosmælk
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. soyasauce
1 spsk. brun farin
Saften af en ½ lime
–
1 stor rød peberfrugt
1 dåse bambusskud
1 rødløg
–
Peanuts
Frisk koriander
Lime i både
–
Ris til 3 personer
–
Fremgangsmåde:
Skræl og riv ingefær, pres hvidløg og skær chili i tynde skiver. Kom lidt olie i en beholder, der kan være i din airfryer kurv. Kom ingefær, hvidløg og chili i beholderen og svits det ved 200 grader i 5 minutter, rør en enkelt gang undervejs.
Tilsæt rød karrypasta og rør det sammen og svits yderligere 2 minutter ved 200 grader.
Sæt vand over til ris og kog dem som anvist på pakken, mens du tilbereder resten af retten.
Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, soyasauce, brun farin og saften fra en ½ lime i beholderen. Rør det godt sammen og giv 5 minutter ved 180 grader, så det bliver varmet op.
Tilsæt kylling stykkerne, rør det rundt og giv det 13 minutter ved 180 grader. Rør et par gange undervejs.
Skær imens peberfrugten i strimler og løget i tynde skiver. Tilsæt herefter peberfrugt, løg og bambusskud til retten, rør rundt og giv de sidste 5 minutter ved 180 grader.
Server den færdige ret med kogte ris og pynt med frisk koriander, lime både og peanuts.