Løgbrød
Til et stort løgbrød
Ingredienser:
Dej:
2 dl vand
20 gram gær
1 spsk. olivenolie
300 gram hvedemel
1 knivspids sukker
1 tsk. salt
–
Løg topping:
2 spsk. olivenolie
¼ dl. vand
1 tsk. salt
2 løg
–
Olie til smøring af bagepapir og lidt til skål og hænder
–
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i lunken vand og tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt dejen godt igennem, tilsæt evt. lidt mere mel (dejen skal være lidt klistret), form den som en kugle og lad den hæve til ca. dobbelt størrelse (1 time) i en skål, der er smurt med olie.
Bland olie, vand og salt til løg toppingen i en gryde. Hak løgene groft og kom dem i blandingen. Opvarm løg toppingen op og lad den småsimre i 10 minutter under omrøring.
Klip et stykke bagepapir til så det passer i din airfryer kurv, læg det i bunden af airfryer kurven og pensl bagepapiret med olie. Kom lidt olie på hænderne og løft dejen over i airfryer kurven. Form/glat dejen ud med fingrene, så den fylder hele bunden af airfryer kurven. Fordel de hakkede løg ovenpå dejen.
Sæt airfryer kurven i airfryeren og indstil på 160 grader. Giv løgbrødet 30 minutter, vend brødet og giv de sidste 5 minutter eller indtil brødet er gennembagt.
Lad løgbrødet køle af på en rist.
Serveres lunt til salat, kød, suppe eller skær det igennem på langs og brug det som sandwichbrød