Kyllingeburger med bacon

Kyllingeburger med bacon

Kyllingeburger med bacon

Til 2 kyllingeburgere

Ingredienser:

2 kyllingebryster, ca. 450 – 500 gram

Olie

Paprika

Salt

100 gram bacontern

2 store burgerboller

Øvrig fyld til burger:

Frisk spinat

Rød peber

Avokado

Salat mayonnaise

Chiliflager (kan undlades)

Ost

Lynsyltede rødløg

Lynsyltede rødløg – kun 15 minutter:

2 dl. eddike

2 tsk. fint salt

2 tsk. rørsukker/sukker

1 stort rødløg eller 2 små

Lidt vand

Evt. anden krydring som knust sort peber, citronskal, chili, dild osv.

(jeg brugte chiliflager og knust sort peber)

Fremgangsmåde:

Start med at lynsylte rødløgene – gerne dagen før.

Put eddike, salt og sukker i et mindre meget rent glas med skruelåg og ryst det hele grundigt sammen (hvis du vil gemme dine rødløg i mere end et døgn er det en god ide at skolde både glas og låg med kogende vand). Skræl og halver rødløget og skær det herefter ud i tynde skiver. Læg skiverne ned i lagen sammen med eventuel krydring. Hæld en lille smule koldt vand ved, ryst glasset og stil det på køl. Kan bruges efter 15 minutter, men har kun godt af at stå lidt længere. Tip! Hvis løgene trækker til dagen efter, bliver de flotte lyserøde.

Læg kyllingebrysterne i airfryer kurven og spray dem med lidt olie. Krydr dem med salt og paprika. Indstil airfryeren på 180 grader og giv dem 12 minutter.

Hæld baconternene hen over kyllingebrysterne og giv dem yderligere 8 minutter.

Skyl imens spinat, skær nogle røde skiver peberfrugt og skær avokadoen i skiver. Læg den portion syltede rødløg som du vil bruge, på lidt køkkenrulle, så ikke de er alt for våde, når burgeren skal samles.

Tag kyllingebrysterne og bacontern ud af airfryer kurven. Skær kyllingebrysterne ud i skiver.

Læg herefter burgerbollerne i airfryer kurven og indstil airfryeren på 180 grader. Giv dem 3 – 4 minutter.

Saml herefter hver burger sådan:

Skær burgerbollen igennem. Smør top og bund med salatmayonnaise og drys dem med chiliflager. Læg spinat på nederste burgerbund herefter kyllingeskiver, rød peber, avokado, bacontern, syltede rødløg, ost og til slut den øverste burgertop

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *