Kartoffel pie med chili og krydderurter
Til 4 personer
Ingredienser:
4 plader optøet butterdej
800 gram færdige flødekartofler/kartoffelgratin (kan købes i de fleste supermarkeder)
Salt og peber
Chiliflager (kan udelades)
1 pisket æg
Fedtstof til smøring af tærteform
Krydderurter til pynt, frisk eller fra frost
Tilbehør: tærteform på 20 cm
Fremgangsmåde:
Smør tærteformen med fedtstof. Saml 2 plader butterdej så de overlapper hinanden en smule og rul dem ud med en kagerulle, så dejen er stor nok til at passe i tærteformen. Rul overskydende kant af med kagerullen, ved at rulle kagerullen på kanten af tærteformen. Prik bunden med en gaffel.
Krydr de færdige flødekartofler/kartoffelgratin med ekstra salt, peber og chiliflager eller andet krydderi efter smag. Fordel kartoflerne i tærteformen.
Rul de sidste 2 plader butterdej sammen til et låg og læg det henover tærteformen. Rul overskydende kant af med kagerullen. Prik butterdejs låget med en gaffel. Pensl låget og samlingerne i kanten godt med æg hele vejen rundt .
Sæt tærteformen i airfryer kurven og giv 20 minutter ved 170 grader. Skru op til 200 grader og giv de sidste ca. 5 minutter.
Tag kartoffel pie ud af tærteformen og drys med krydderurter.
Tilberedt i Philips XXL