Kartoffel kroketter
4 personer
Ingredienser:
4 – 5 kartofler alm. størrelse
2 spsk. mel
1 æggeblomme
2 spsk. purløg
Lille håndfuld revet parmesanost
1 tsk. muskatnød
Salt, peber
Mel
2 piskede æg
Panko rasp (opskrift findes under tilbehør, hvis du vil lave dit eget)
Fremgangsmåde:
Kog de skrællede kartoffel i mindre tern. Når de er møre og vandet er hældt fra moses de godt med en kartoffelstøder eller en håndmixer. Blandes med de andre ingredienser og moses sammen.
Form små kugler med hænderne til små kugler på størrelse med en golfbold. Rul først i mel, dernæst i æg, tryk dem lidt aflange i formen og rul til sidst i panko rasp.
Lægges i din AF kurv på bagepapir eller AF bagepande. Sæt i kold AF og indstil til 200 grader i 7 min. Vend forsigtigt kroketterne og giv dem ca 4 min mere.