Hurtigt brød med nødder og tørret frugt (skal hverken hæve eller æltes)
1 brød, 21 cm i diameter
Ingredienser:
400 gram hvedemel
50 gram havregryn
1 tsk. natron
1 tsk. salt
150 gram færdig blanding med nødder og tørret frugt
2½ dl. yoghurt naturel
1 1/3 dl. mælk
1 spsk. Honning
Fedtstof til at smøre springformen
Springform på 21 cm (passer ned i en stor airfryer, hvis man har en mindre airfryer, bruges en springform der passer i airfryer kurven, og opskriftens mængde reduceres)
Fremgangsmåde:
Bland hvedemel, havregryn, natron og salt sammen i en skål.
Blandingen af nødder og tørret frugt hakkes evt. lidt ekstra, hvis den er med hele nødder eller meget store stykker. Blandingen kommes ned i mel blandingen og røres sammen.
Yoghurt, mælk og honning røres sammen og kommes sammen med de øvrige ingredienser.
Vend hurtigt dejen sammen med en gaffel uden at røre for meget i den. Den skal bare lige hænge sammen og må endelig ikke æltes.
Forvarm airfryeren til 160 grader.
Smør springformen med fedtstof og tryk dejen ned i formen til et rundt brød. Gør hænderne våde med lidt vand og gør overfladen af dejen jævn. Skær et stort kryds ned i dejens overflade med en skarp kniv.
Sæt springformen i airfryer kurven og giv brødet ca. 30 minutter.
Tag brødet ud af springformen og lad det køle lidt af. Brødet skæres i skiver og spises evt. lunt med lidt smør på
Har lige fået din bog i julegave og har bagt brødet idag det blev super godt
Hvor skønt, det glæder mig at høre!
God fornøjelse med både bog og airfryer!
Mange hilsner,
Britt