Hurtigt brød med nødder og tørret frugt (skal hverken hæve eller æltes)

Hurtigt brød med nødder og tørret frugt (skal hverken hæve eller æltes)

Hurtigt brød med nødder og tørret frugt (skal hverken hæve eller æltes)

Hurtigt brød med nødder og tørret frugt (skal hverken hæve eller æltes)

1 brød, 21 cm i diameter

Ingredienser:

400 gram hvedemel
50 gram havregryn
1 tsk. natron
1 tsk. salt
150 gram færdig blanding med nødder og tørret frugt
2½ dl. yoghurt naturel
1 1/3 dl. mælk
1 spsk. Honning

Fedtstof til at smøre springformen

Springform på 21 cm (passer ned i en stor airfryer, hvis man har en mindre airfryer, bruges en springform der passer i airfryer kurven, og opskriftens mængde reduceres)

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel, havregryn, natron og salt sammen i en skål.

Blandingen af nødder og tørret frugt hakkes evt. lidt ekstra, hvis den er med hele nødder eller meget store stykker. Blandingen kommes ned i mel blandingen og røres sammen.

Yoghurt, mælk og honning røres sammen og kommes sammen med de øvrige ingredienser.

Vend hurtigt dejen sammen med en gaffel uden at røre for meget i den. Den skal bare lige hænge sammen og må endelig ikke æltes.

Forvarm airfryeren til 160 grader.

Smør springformen med fedtstof og tryk dejen ned i formen til et rundt brød. Gør hænderne våde med lidt vand og gør overfladen af dejen jævn. Skær et stort kryds ned i dejens overflade med en skarp kniv.

Sæt springformen i airfryer kurven og giv brødet ca. 30 minutter.

Tag brødet ud af springformen og lad det køle lidt af. Brødet skæres i skiver og spises evt. lunt med lidt smør på

 

2 tanker om “Hurtigt brød med nødder og tørret frugt (skal hverken hæve eller æltes)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *