Hurtige og nemme boller med græsk yoghurt og blå birkes
4 styk boller
Ingredienser:
Ca. 175 – 200 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 dl græsk yoghurt, 2 %
Pisket æg til pensling
Blå birkes til pynt
Fremgangsmåde:
Bland mel med bagepulver og salt.
Kom den græske youghurt i melblandingen og rør godt sammen. Hold lidt af melet tilbage og arbejd det ind i dejen. Måske skal der bruges lidt mere mel end opskriften angiver. Dejen må ikke være alt for klæbrig.
Del dejen i 4 lige store stykker og form 4 boller.
Pensl med æg og strø med blå birkes.
Forvarm airfryeren til 170 grader og læg bollerne på bagepapir i airfryer kurven. Hvis man har en airfryer bagepande behøver man ikke bruge bagepapir.
Giv dem herefter 11 – 12 minutter. Lad dem afkøle i 10 minutter før de serveres
De er simpelthen så lækre, og hurtige at lave. Det bliver nok sådan nogen jeg laver søndag morgen, i stedet for at køre til bageren efter rundstykker.
Min mand synes der var lidt for meget salt i, så jeg prøver med lidt mindre næste gang. og jeg havde kun 10% græsk Yoghurt(men tænker ikke de blev ringere af det).
Det glæder mig, at du synes de er lækre og nemme at lave!
Mange hilsner,
Britt
Jeg har bagt masser af boller med kærnemælk
Er det en mulighed
Det kan du sagtens. Melmængden skal måske justeres efterfølgende.
Mange hilsner,
Britt
Kan man bruge skyr i stedet for græsk yoghurt?
Det har jeg desværre ikke prøvet. Ville nok vælge drænet yoghurt eller kvark i stedet.
Mange hilsner,
Britt
Hvad koster bogen og kan man bestille den her??
Du kan se mine bøger under webshoppen her på siden https://airfryeropskrifter.dk/shop/
Mange hilsner,
Britt