Hjemmelavede tarteletter med høns i asparges serveret med ristede rugbrødsstave
Til 4 – 6 styk tarteletter
Ingredienser:
1 rulle færdig butterdej
Fedtstof til at smøre muffin formene med
Fyld:
2 kyllingebryster, i alt 240 gram
5 laurbærblade
Lidt peberkorn
Sauce:
50 gram smør
1 dl hvedemel
3 dl mælk
Lidt kogelage fra kyllingerne
1 ds hvide asparges, 250 gram
Salt og peber
Pynt:
1 par skiver rugbrød
Olie, salt
Persille
Lidt cocktailtomater
Tilbehør: muffin forme eller tarteletforme, double layer rack
Fremgangsmåde:
Rul butterdejen ud og del den i fire lige store dele. Sprøjt muffin form med fedtstof og beklæd den med butterdej og tryk dejen godt fast nede i bunden og i kanterne. Sæt herefter en muffin form oveni for at holde fast på dejen. Skær alle overskydende kanter fra (saml alle dejrester og rul dem ud til sidst). Lav så mange som du kan have i en airfryer kurv og husk at beregn dobbelt antal forme, da der skal bruges to forme til hver tartelet.
Fyld airfryer kurven med muffin formene (jeg tilberedte 3 styk ad gangen, da jeg kun havde 6 styk muffin forme i den størrelse) og sæt dem i airfryer kurven. Sæt en double layer rack henover for at holde formene nede under tilberedning, da dejen hæver kraftigt og løfter den øverste form og dej op. Se evt. foto
Giv dem 8 minutter ved 180 grader. Tag forsigtigt tarteletterne ud af formene og vend dem på hovedet i airfryer kurven. Giv dem ca. 4 minutter mere. Fortsæt til du har brugt alt dejen.
Kom kyllingebrysterne i en gryde med vand og tilsæt laurbær og peberkorn. Kog dem i ca. 15 minutter. Lad dem ligge i lagen til de skal bruges.
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk godt. Kom herefter lidt af lagen fra kyllingerne i indtil du har en god tyk sauce. Riv kyllingebrysterne i trevler med 2 gafler og kom dem i saucen sammen med aspargesstykkerne. Smag til med salt og peber.
Tag et par skiver rugbrød og skær dem i stave. Sprøjt dem med olie og drys med salt. Læg dem i airfryer kurven og giv dem ca. 5 – 7 minutter ved 200 grader.
Fyld tarteletterne med høns i asparges, drys dem med friskhakket persille og server med de sprøde rugbrødsstave og lidt tomat til.
Tilberedt i Philips XXL