Helstegt oksefilet med bagte hvidløg og pisket persillesmør

Helstegt oksefilet med bagte hvidløg og pisket persillesmør

Helstegt oksefilet med bagte hvidløg og pisket persillesmør

Helstegt oksefilet med bagte hvidløg og pisket persillesmør

4 personer

Ingredienser:

Oksefilet 1,2 kg
Rosmarin
Salt og peber

4 hele hvidløg
4 tsk. smør
Salt
Rosmarin

125 gram smør
1 spsk græsk yoghurt
1 tsk olivenolie
½ bundt frisk persille

Fremgangsmåde:

Bland smør, yoghurt, hakket persille og olivenolie. Pisk det luftigt med en håndmixer.

Rids oksefiletens fedtlag i tern. Krydr med salt, peber og rosmarin. Forvarm airfryeren til 200 grader. Læg oksefileten i airfryer kurven eller airfryer bagepanden og giv 10 minutter. Sænk airfryer temperaturen til 150 grader og giv ca. 25 – 30 minutter. Stegens kernetemperatur skal være 54 grader før hviletid på 15 minutter.

Skær toppen af hvidløgene og kom 1 tsk. smør på hver. Krydr med salt og rosmarin. Hvidløgene kommes i airfryeren, når der er 20 minutter tilbage af stegens tilberedningstid.

Lad oksefileten hvile i 15 minutter i sølvpapir. Giv hvidløgene 5 minutter mere ved 180 grader.

Skær kødet ud i tynde skiver og anret med pisket persillesmør på. Server de bagte hvidløg med skræl. De kan nemt trykkes ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *