Helstegt oksefilet med bagte hvidløg og pisket persillesmør
4 personer
Ingredienser:
Oksefilet 1,2 kg
Rosmarin
Salt og peber
4 hele hvidløg
4 tsk. smør
Salt
Rosmarin
125 gram smør
1 spsk græsk yoghurt
1 tsk olivenolie
½ bundt frisk persille
Fremgangsmåde:
Bland smør, yoghurt, hakket persille og olivenolie. Pisk det luftigt med en håndmixer.
Rids oksefiletens fedtlag i tern. Krydr med salt, peber og rosmarin. Forvarm airfryeren til 200 grader. Læg oksefileten i airfryer kurven eller airfryer bagepanden og giv 10 minutter. Sænk airfryer temperaturen til 150 grader og giv ca. 25 – 30 minutter. Stegens kernetemperatur skal være 54 grader før hviletid på 15 minutter.
Skær toppen af hvidløgene og kom 1 tsk. smør på hver. Krydr med salt og rosmarin. Hvidløgene kommes i airfryeren, når der er 20 minutter tilbage af stegens tilberedningstid.
Lad oksefileten hvile i 15 minutter i sølvpapir. Giv hvidløgene 5 minutter mere ved 180 grader.
Skær kødet ud i tynde skiver og anret med pisket persillesmør på. Server de bagte hvidløg med skræl. De kan nemt trykkes ud