Helstegt kylling med grillede rodfrugter
Til 3 – 4 personer
Ingredienser:
1 hel fersk kylling, 1200 gram
2 spsk. olie
2 spsk. krydderimix til kylling (eller andet krydderi, hvis man synes)
–
2 rødbeder
2 pastinakker
2 store kartofler
2 – 3 gulerødder
Friske timiankviste, eller tørret timian
1 tsk honning
3 spsk olie
Salt og peber
–
Fremgangsmåde:
Start med at tilberede rodfrugterne. Skræl alle rodfrugterne og skær dem i stave. Kom dem i en skål.
Bland en marinade af honning, olie, salt og peber (og tørret timian, hvis der ikke bruges timiankviste). Kom marinaden og timiankvistene i skålen med rodfrugterne og vend det hele godt sammen.
Kom rodfrugterne i airfryer kurven og giv 15 minutter ved 180 grader. Ryst en enkelt gang undervejs.
Bland imens olie med krydderimix og salt. Fordel og gnid blandingen godt rundt på hele kyllingen.
Hæld de grillede rodfrugter over i en skål, så de er klar til at få de sidste minutter, når kyllingen er færdig tilberedt i airfryeren.
Læg kyllingen med brystet nedad i airfryer kurven og giv den 25 minutter ved 180 grader. Vend kyllingen, så brystet vender opad og giv den 25 minutter mere. Kyllingen er færdig, når den har en kernetemperatur på 75 grader.
Tag kyllingen ud af airfryer kurven og lad den hvile lidt. Hæld rodfrugterne i airfryer kurven og giv dem de sidste ca. 10 minutter, imens kyllingen bliver parteret.
Server kyllingestykkerne til de grillede rodfrugter.
Tilberedt i Philips XXL