Grøntsagsbrød af broccoli og blomkål med frikadeller, avocadocreme og lynsyltede rødløg

Grøntsagsbrød af broccoli og blomkål med frikadeller, avokadocreme og lynsyltede rødløg

Grøntsagsbrød af broccoli og blomkål med frikadeller, avocadocreme og lynsyltede rødløg

Til 4 personer

Ingredienser:

Grøntsagsbrød:
300 gram broccoli
200 gram blomkål
100 gram revet ost (jeg brugte en blanding af cheddar og mozarella)
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. mel
4 æg
1 tsk. salt

Frikadeller:
500 gram hakket kalv og flæsk, magert
1 æg
1 dl mælk
1 finthakket løg
½ dl rasp eller mel
1 tsk timian
1 tsk basilikum
salt og peber

Avocadocreme med feta:
125 gram feta ost
1 lille fed hvidløg
2 modne avocado
2 spsk. cremefraiche
1 spsk. citronsaft
Salt og peber

Lynsyltede rødløg – kun 15 minutter:
2 dl. eddike
2 tsk. fint salt
2 tsk. rørsukker/sukker
1 stort rødløg eller 2 små
Lidt vand
Evt. anden krydring som knust sort peber, citronskal, chili, dild osv.

Tilbehør:
Salat eller rucola og evt. bønnespirer

Fremgangsmåde:

Start med at lave de lynsyltede rødløg. Put eddike, salt og sukker i et mindre meget rent glas med skruelåg og ryst det hele grundigt sammen (hvis du vil gemme dine rødløg i mere end et døgn er det en god ide at skolde både glas og låg med kogende vand). Skræl og halver rødløget og skær det herefter ud i tynde skiver. Læg skiverne ned i lagen sammen med eventuel krydring. Hæld en lille smule koldt vand ved, ryst glasset og stil det i køleskabet. Kan bruges efter 15 minutter, men har kun godt af at stå lidt længere.
Tip! Hvis løgene trækker til dagen efter bliver de flotte lyserøde, som her på billedet i opskriften.

Hak broccoli og blomkål fint, nemmest med en foodprocessor.

Bland æg, ost, sesamfrø, mel og salt og rør det godt sammen. Tilsæt blandingen til grøntsagerne og bland det til en lind dej.

Brug en ske til at forme runde grøntsagsbrød på et stykke bagepapir eller på en bagepande. Jeg kunne have 4 styk i min ad gangen (Philips XL med bagepande)

Giv dem 10 minutter ved 180 grader. Vend dem og giv 5 minutter mere. Fortsæt på samme måde indtil, du ikke har mere dej. Hvis airfryeren allerede er varm fra første hold grøntsagsbrød, gives der først 8 minutter, hvorefter der vendes og gives de sidste 5 minutter.

Bland frikadellefarsen med alle ingredienserne og rør det godt sammen – brug evt. en foodprocessor.
Stil farsen i køleskabet i ca. ½ time.
Fyld et glas eller en kop med varmt vand og dyp en spiseske ned i. Form herefter frikadellerne og kom dem direkte i airfryer kurven med bagepapir eller i en airfryer bage eller grillpande
Giv 9 minutter ved 180 grader. Vend dem og giv de sidste 6 minutter.

Rør/blend imens avocadocremen af avocado, hvidløg, cremefraiche, citronsaft og smag til med salt og peber.

Beregn 2 grøntsagsbrød til hver person. Smør det nederste grøntsagsbrød med avocadocremen, læg salat og evt. bønnespirer ovenpå, dernæst frikadeller og de syltede rødløg og top med det sidste grøntsagsbrød.

Både grøntsagsbrød og frikadeller kan med fordel laves i forvejen og varmes op på 3 – 4 minutter ved 180 grader.

Tilberedt i Philips XL

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *