Frøsnappere med pikantost
18 små og 10 store frøsnappere (antallet af små og store bestemmes selv)
Ingredienser:
75 gram smør
1 dl mælk
1 dl vand
½ pakke gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
1 æg
450 gram hvedemel
200 gram pikantost (1 pakke)
1 æg til pensling
Blå birkes og sesamfrø til drys
Fremgangsmåde:
Smelt smøret og tilsæt vand og mælk. Udrør gæren og tilsæt salt, sukker, æg og hvedemel. Ælt dejen så den er smidig og glat. Stil til hævning i en time.
Udrul dejen med en kagerulle til et rektangel på ca. 35 x 50 cm på et meldrysset bord.
Fordel pikantosten på dejen og fold dejen på midten på den lange led, således at pikantosten lukkes inde.
Pensl dejen med sammenpisket æg og strø herefter birkes og sesamfrø på hele dejfladen. Rul med kagerullen henover, så frøene sidder bedre fast.
Skær strimler på 1½ cm tykkelse og sno hver dejstrimmel en omgang, så den får et twist på midten. Ved de mindre frøsnappere, skal strimlen halveres, således at der bliver 2 styk for hver strimmel.
Alle frøsnappere lægges på et stykke bagepapir til efterhævning i 30 minutter.
Læg de frøsnappere i din AF kurv med bagepapir/bagepande der kan ligge.
Forvarm AF til 180 grader. Giv herefter ca. 11 minutter.
Denne portion giver 3 omgange i XL airfryeren. Så hvis man ønsker mindre portioner, kan opskriften halveres.
Frøsnapperne egner sig godt til frysning.