Focaccia med oliven og rosmarin
1 focaccia brød
Ingredienser:
2 dl lunken vand
25 gram gær
1½ spsk olivenolie
½ tsk groft salt
Rosmarin
20 gram parmesan
50 gram speltmel
270 gram hvedemel
Topping:
10 – 15 grønne oliven med peberfrugt fyld (eller en anden slags oliven uden sten)
3 spsk olivenolie
Rosmarin
Havsalt
Fremgangsmåde:
Udrør gæren i lunken vand og bland resten af ingredienserne i. Ælt dejen til den er smidig og glat. Stil til hævning et lunt sted i 1 time.
Ælt og tryk dejen ud med fingrene i en springform, AF bagepande eller på et bagepapir, der passer i din AF kurv. Lad dejen hæve i 30 minutter mere.
Halver oliven og tryk dem let ned i dejen.
Bland olivenolie med rosmarin og havsalt og pensl focaccia brødet med olieblandingen.
Forvarm AF til 160 grader og giv focaccia brødet 20 minutter.