Côte de Boeuf – bøffernes konge
Til 2 – 3 personer
Ingredienser:
1 styk Côte de Boeuf, 800 gram (Ribeye steak på ben)
Salt og peber
3 spsk. smør
Rosmarin kviste
–
Tilbehør: kødsnor
–
Fremgangsmåde:
Tag Côte de Boeuf’en ud af køleskabet 1 times tid før, så den opnår stuetemperatur.
Hvis der er en stor fedtkant på, skæres der et par snit i den uden at skære ned til kødet. Krydr den godt med salt og peber. Læg 3 klatter smør på og yderligere nogle rosmarin kviste. Snør det hele fast med kødsnor.
Læg Côte de Boeuf’en i airfryer kurven eller på en airfryer bagepande.
Indstil airfryeren på 200 grader og giv den 14 minutter. Herefter indstilles temperaturen til 160 grader og der gives ca. 8 minutter mere. Når kernetemperaturen har nået 55 grader, er den færdig.
Klip eller skær kødsnoren over og fjern både snor og rosmarin. Giv den et gavmildt drys med salt.
Côte de Boeuf’en skal hvile i 10 minutter og skæres herefter ud ved servering – gerne ved bordet
Tilberedt i en Philips XL – læs mere her (annonce)