Blomkåls pizzabund med ricotta, skinke, peberfrugt og spinat fyld
Til 2 pizzaer (2 – 4 personer – hvis der spises salat til er en halv pizza nok til 1 person)
Ingredienser:
Pizzabund af blomkål:
1 blomkål, ca. 500 – 600 gram uden stok og blade
4 æg
75 gram revet mozzarella ost
3 tsk. oregano
1½ tsk. salt
½ tsk. friskkværnet sort peber
–
Pizzafyld:
250 gram ricotta
2 håndfulde frisk baby spinat
200 gram skinke strimler
1 mindre peberfrugt
½ rød chili (kan undlades)
Salt og peber
–
Revet parmesan
–
Evt. en salat
–
Fremgangsmåde:
Blomkål rives til små stykker, nemmest i en foodprocessor. Bland blomkål med æg, revet ost og krydderier.
Kom bagepapir i en beholder (jeg brugte en bageform, der måler 24 x 24 cm) og fordel halvdelen af blomkålsdejen i bunden, så den ca. er 1 cm tyk. Klip bagepapiret godt til rundt om pizzadejen, så ikke bagepapiret vil flagre ind over pizzabunden, når du sætter airfryeren i gang. Giv pizzabunden 20 minutter ved 170 grader. Den næste pizzabund behøver kun 18 minutter, da airfryeren allerede er varm. Behold bagepapiret på begge pizzabunde, når de er færdige.
Tilbered imens pizzafyldet. Skyl spinaten og pres den fri for vand. Hak eller klip spinaten i lidt mindre stykker. Bland ricotta med spinat, skinkestrimler, hakket peberfrugt og evt. chili i tynde skiver. Smag blandingen til med salt og peber.
Fordel ricotta blandingen på de to pizzabunde. Sæt den første pizza i airfryer kurven og giv den 10 minutter ved 180 grader, den næste kan nøjes med 8 minutter, hvis den sættes i mens airfryeren stadig er varm.
Server pizzaerne (evt. i halve) med revet parmesan og salat.
Du finder også opskriften i min første bog, AIRFRYER OPSKRIFTER