Baconsteg med sprøde svær, stegte æbler og rødløg

Baconsteg med sprøde svær, stegte æbler og rødløg

Baconsteg med sprøde svær, stegte æbler og rødløg

Til 3 – 4 personer

Ingredienser:

800 gram røget bacon, helt stykke

Timian

3 røde æbler

2 store rødløg

Timian

Salt og peber

Frisk persille

Tilbehør: Beholder, der kan være i din airfryer kurv

Fremgangsmåde:

Rids sværen på baconstegen og drys godt med timian på.

Læg baconstegen i en beholder og sæt den i airfryer kurven. Indstil airfryeren på 180 grader og giv den ca. 45 minutter, eller indtil baconstegen har en kernetemperatur på 75 grader. Sværen vil blive mørkere end på ribbensteg, men det betyder ikke noget for smagen.

Imens skæres æblerne ud i både, behold skrællen på og skær kernehuset fra. Løgene skrælles og skæres ud i både.

Løft baconstegen ud af beholderen og lad den hvile utildækket. Behold fedtet fra baconstegen i beholderen.

Læg æble og løg bådene ned i beholderen og bland dem med fedtstoffet fra baconstegen. Krydr med et godt drys timian, lidt salt og peber. Rør det godt sammen.

Sæt beholderen tilbage i airfryer kurven. Indstil airfryeren på 180 grader og giv 15 minutter. Rør i blandingen et par gange undervejs.

Skær baconstegen ud i skiver, server med æbler, løg og friskhakket persille. Stegen kan også serveres kold i skiver på rugbrød eller i sandwich

Tilberedt i en Philips XXL

Baconsteg med sprøde svær, stegte æbler og rødløg

2 tanker om “Baconsteg med sprøde svær, stegte æbler og rødløg”

  1. Hvilken beholder, hvilket materiale kan bruges?
    Hvor kan beholder købes?
    Jeg har ikke før hørt om/læst om beholder, men har kommet ingredienser direkte i.
    Men jeg kan se mange fordele ved en beholder/indsats, ved bare ikke hvad jeg kan anvende.

    1. Hej,
      Du kan bruge alle ovnfaste forme/fade/foliebakker, som kan være i din airfryer kurv/rist. Alt der kan bruges i ovn kan også bruges i din airfryer, hvis størrelsen passer. Det giver rigtig mange muligheder.
      God fornøjelse!
      Mange hilsner,
      Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *