Bagt kartoffelmos med bacon – tilberedt direkte fra frost
Til 4 personer
Ingredienser:
800 gram skrællede rå kartofler i mindre stykker
–
100 gram bacontern
–
2 æggeblommer
50 gram smør
1 tsk. sennep
1 dl. revet parmesan
3/4 dl. mælk eller fløde
½ bundt hakket purløg
Salt og peber
–
Tilbehør: 4 store silikone muffin forme (ca. 2 dl), en beholder der kan være i airfryer kurven og evt. en sprøjtepose med stjernetyl
–
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne i vand uden salt i ca. 8 minutter, eller indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
Kom i mellemtiden baconternene i en beholder og sæt den i airfryer kurven. Indstil airfryeren på 200 grader og giv dem 7 minutter.
Tilsæt æggeblommer, smør, sennep, parmesan, purløg og mælk til de kogte kartofler og mos det hele med en kartoffelstøder. Mosen må gerne være lidt grov i det. Smag mosen til med salt og peber. Bland baconternene i mosen og bland det hele godt.
Mosen kommes nu i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og muffin formene fyldes med kartoffelmos i et spiralformet mønster. Sæt herefter muffin formene på frost og lad dem fryse ind, inden de kommes i frostposer til længere tids opbevaring i fryseren.
Når man skal bruge kartoffelmosen, tages de direkte fra frost og silikoneformen tages af. Sæt det ønskede antal kartoffelmos portioner i en beholder og sæt den ned i airfryer kurven. Indstil airfryeren på 180 grader og giv dem ca. 22 minutter, eller indtil de er gyldne og varme indeni. Tag dem forsigtig op med en spartel og server dem direkte på et fad eller på tallerken.
Hvis man ønsker at tilberede kartoffelmosen før frost beholder man silikoneformen på og sætter dem direkte i airfryer kurven og tilbereder dem ca. 5 minutter mindre. Serveres derefter med formen på, da de kan være svære at få ud og forblive pæne