Andebryst

Andebryst

Andebryst

Til 2 personer

Ingredienser:

Andebryst, 300 gram

Groft salt

Peber

Tilbehør: airfryer grillplade, hvis man ikke har en grillplade, kan airfryer kurven bruges

Fremgangsmåde:

Rids andebrystets fedtlag i tern uden at skære helt igennem. Drys og gnid fedtlaget godt med groft salt. Krydr med peber.

Forvarm airfryeren til 200 grader. Læg andebrystet med skindsiden opad på airfryer grillpladen og giv 8 minutter. Vend andebrystet og giv det 6 minutter mere.

Tilberedningen svarer til et godt mellemstegt andebryst. Juster tiden alt efter hvilken stegning du ønsker. Man kan med fordel bruge et stegetermometer under tilberedningen, så den ønskede kernetemperatur nemmere kan kontrolleres.

Kernetemperaturen for de forskellige tilberedninger:

Rødstegt, 50 – 54 grader

Rosa stegt, 55 – 59 grader

Mellemstegt, 60 – 66 grader

Godt mellemstegt, 67 – 73 grader

Gennemstegt, 74 – 78 grader

Lad andebrystet hvile lidt og server det herefter i skiver.

Opskriften er fra bogen, AIRFRYER OPSKRIFTER 2. Du kan købe den her

5 tanker om “Andebryst”

  1. Hej
    Jeg har netop købt en Airfryer Severin med en kurv til.
    Jeg er helt ny på området men hvad vil du anbefale af tilbehør og hvor kan jeg købe det ?

    1. Tillykke med din airfryer!

      Jeg vil anbefale at købe en ovnfast beholder/form, som passer i målene i din airfryer. Det åbner op for en masse muligheder, som tilberedning af eksempelvis flydende/våde retter.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner,
      Britt

    1. Vil anbefale dig at bruge et stegetermometer og følge med i temperaturen undervejs. Du kan se div. kernetemperatur i min opskrift på andebryst. Jeg har ikke prøvet at tilberede så stort et andebryst selv, desværre.

      Mange hilsner,
      Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *