Andebryst
Til 2 personer
Ingredienser:
Andebryst, 300 gram
Groft salt
Peber
Tilbehør: airfryer grillplade, hvis man ikke har en grillplade, kan airfryer kurven bruges
–
Fremgangsmåde:
Rids andebrystets fedtlag i tern uden at skære helt igennem. Drys og gnid fedtlaget godt med groft salt. Krydr med peber.
Forvarm airfryeren til 200 grader. Læg andebrystet med skindsiden opad på airfryer grillpladen og giv 8 minutter. Vend andebrystet og giv det 6 minutter mere.
Tilberedningen svarer til et godt mellemstegt andebryst. Juster tiden alt efter hvilken stegning du ønsker. Man kan med fordel bruge et stegetermometer under tilberedningen, så den ønskede kernetemperatur nemmere kan kontrolleres.
Kernetemperaturen for de forskellige tilberedninger:
Rødstegt, 50 – 54 grader
Rosa stegt, 55 – 59 grader
Mellemstegt, 60 – 66 grader
Godt mellemstegt, 67 – 73 grader
Gennemstegt, 74 – 78 grader
Lad andebrystet hvile lidt og server det herefter i skiver.
Opskriften er fra bogen, AIRFRYER OPSKRIFTER 2. Du kan købe den her
Hej
Jeg har netop købt en Airfryer Severin med en kurv til.
Jeg er helt ny på området men hvad vil du anbefale af tilbehør og hvor kan jeg købe det ?
Tillykke med din airfryer!
Jeg vil anbefale at købe en ovnfast beholder/form, som passer i målene i din airfryer. Det åbner op for en masse muligheder, som tilberedning af eksempelvis flydende/våde retter.
God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt
Hvor har du købt den store kurv som går helt ud til kanten … og som også er lidt højere …?! Kan ikke finde sådan en nogen steder .. Mvh Inge
Du kan prøve at google Philips HD9956/00 – som er produktnummeret til denne størrelse bageform. Den er først lige kommet til DK og sælges nu særskilt. Vær opmærksom på at der er flere forskellige størrelser i de originale bageforme fra Philips. Min bageform fulgte med min airfryer
Mange hilsner,
Britt
Mit andebrsyt vejer 1200 gram, hvorlang tid skal jeg regne med?
Vil anbefale dig at bruge et stegetermometer og følge med i temperaturen undervejs. Du kan se div. kernetemperatur i min opskrift på andebryst. Jeg har ikke prøvet at tilberede så stort et andebryst selv, desværre.
Mange hilsner,
Britt
Har et andebryst på 1200 gram. Hvor lang til skal jer regne med.
Ummm skal prøves.
Dog er andebryst kun på Ca 190g
Hvor længe skal den varmes op I, til den er 200 grader?
Bliver skindet sprødt når det ligger nedad i trådkurven?
Nu ved jeg ikke hvor længe din airfryer er til at opvarme til 200 grader. Men i min tager det ca. 3 minutter. Man starter med at lægge skindsiden nedad og derefter vender man andebrystet opad og giver det sidste. Mit andebryst blev sprødt.
God fornøjelse!
Mange hilsner,
Britt
du skriver man starter med at ligge med skindsiden nedad, men….. det er ikke du skriver i opskriften ? 🙂 hvad er bedst ?
I opskriften her står der, at man starter med at lægge skindsiden opad og derefter vender det. Kan ikke lige se, hvor du mener, at jeg skulle have skrevet anderledes.
Mange hilsner,
Britt
Du skriver skiftevis, at du starter med at skindsiden er opad og andre gange skriver du, at skindsiden starter nedad…
Hej Gitte,
Du har helt ret i, at jeg har kommet til at skrive omvendt i en kommentar til et spørgsmål. I opskriften står det rigtigt…..først skindsiden opad og herefter nedad. Jeg beklager forvirringen.
Mange hilsner,
Britt
Det gjorde du i det tidligere svar. https://airfryeropskrifter.dk/andebryst/#comment-11780
Jeg studsede nemlig også over det. Jeg forsøgte andebryst i går kun med skindet opad, og det gav meget blødt skind. Det giver også fint mening i min airfryer at vende skindet nedad til sidst.
Ja, du har helt ret – har skrevet forkert i tidligere kommentar til opskriften.
Starter med opad og vender herefter
Mange hilsner,
Britt
Hej Lena,
Jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg har givet dig et forkert svar og byttet om på opad og nedad. Man starter med at lægge andebrystet med skindsiden opad og herefter vende det og give den sidste tid – lige som det står i opskriften.
Beklager, hvis det har givet anledning til forvirring!
Mange hilsner,
Britt