Andebryst

Andebryst

Andebryst

Til 2 personer

Ingredienser:

Andebryst, 300 gram

Groft salt

Peber

Tilbehør: airfryer grillplade, hvis man ikke har en grillplade, kan airfryer kurven bruges

Fremgangsmåde:

Rids andebrystets fedtlag i tern uden at skære helt igennem. Drys og gnid fedtlaget godt med groft salt. Krydr med peber.

Forvarm airfryeren til 200 grader. Læg andebrystet med skindsiden opad på airfryer grillpladen og giv 8 minutter. Vend andebrystet og giv det 6 minutter mere.

Tilberedningen svarer til et godt mellemstegt andebryst. Juster tiden alt efter hvilken stegning du ønsker. Man kan med fordel bruge et stegetermometer under tilberedningen, så den ønskede kernetemperatur nemmere kan kontrolleres.

Kernetemperaturen for de forskellige tilberedninger:

Rødstegt, 50 – 54 grader

Rosa stegt, 55 – 59 grader

Mellemstegt, 60 – 66 grader

Godt mellemstegt, 67 – 73 grader

Gennemstegt, 74 – 78 grader

Lad andebrystet hvile lidt og server det herefter i skiver.

Opskriften er fra bogen, AIRFRYER OPSKRIFTER 2. Du kan købe den her

17 tanker om “Andebryst”

  1. Hej
    Jeg har netop købt en Airfryer Severin med en kurv til.
    Jeg er helt ny på området men hvad vil du anbefale af tilbehør og hvor kan jeg købe det ?

    1. Tillykke med din airfryer!

      Jeg vil anbefale at købe en ovnfast beholder/form, som passer i målene i din airfryer. Det åbner op for en masse muligheder, som tilberedning af eksempelvis flydende/våde retter.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner,
      Britt

      1. Hvor har du købt den store kurv som går helt ud til kanten … og som også er lidt højere …?! Kan ikke finde sådan en nogen steder .. Mvh Inge

        1. Du kan prøve at google Philips HD9956/00 – som er produktnummeret til denne størrelse bageform. Den er først lige kommet til DK og sælges nu særskilt. Vær opmærksom på at der er flere forskellige størrelser i de originale bageforme fra Philips. Min bageform fulgte med min airfryer

          Mange hilsner,
          Britt

    1. Vil anbefale dig at bruge et stegetermometer og følge med i temperaturen undervejs. Du kan se div. kernetemperatur i min opskrift på andebryst. Jeg har ikke prøvet at tilberede så stort et andebryst selv, desværre.

      Mange hilsner,
      Britt

    1. Nu ved jeg ikke hvor længe din airfryer er til at opvarme til 200 grader. Men i min tager det ca. 3 minutter. Man starter med at lægge skindsiden nedad og derefter vender man andebrystet opad og giver det sidste. Mit andebryst blev sprødt.

      God fornøjelse!

      Mange hilsner,

      Britt

      1. du skriver man starter med at ligge med skindsiden nedad, men….. det er ikke du skriver i opskriften ? 🙂 hvad er bedst ?

        1. I opskriften her står der, at man starter med at lægge skindsiden opad og derefter vender det. Kan ikke lige se, hvor du mener, at jeg skulle have skrevet anderledes.

          Mange hilsner,
          Britt

          1. Du skriver skiftevis, at du starter med at skindsiden er opad og andre gange skriver du, at skindsiden starter nedad…

          2. Hej Gitte,

            Du har helt ret i, at jeg har kommet til at skrive omvendt i en kommentar til et spørgsmål. I opskriften står det rigtigt…..først skindsiden opad og herefter nedad. Jeg beklager forvirringen.

            Mange hilsner,
            Britt

          3. Ja, du har helt ret – har skrevet forkert i tidligere kommentar til opskriften.

            Starter med opad og vender herefter

            Mange hilsner,
            Britt

      2. Hej Lena,

        Jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg har givet dig et forkert svar og byttet om på opad og nedad. Man starter med at lægge andebrystet med skindsiden opad og herefter vende det og give den sidste tid – lige som det står i opskriften.

        Beklager, hvis det har givet anledning til forvirring!

        Mange hilsner,
        Britt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *