Thai oksefilet strimler med rød karrypasta i kokosmælk med agurke kugler og ris

Thai oksefilet strimler med rød karrypasta i kokosmælk med agurke kugler og ris

Thai oksefilet strimler med rød karrypasta i kokosmælk med agurke kugler og ris

Thai oksefilet strimler med rød karrypasta i kokosmælk med agurke kugler og ris

2 personer

Ingredienser:

400 gram oksefilet skåret i strimler

1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt ingefær/eller 1 spsk frisk revet ingefær
3 spsk rød karrypasta (2 spsk hvis retten ikke ønskes så stærk)

1 dåse kokosmælk
2 spsk brun farin
Saften fra 1 lime frugt
3 spsk fiskesauce
Salt og peber

1 rød peberfrugt
1 rød chili
1 bundt forårsløg (gem lidt til pynt ved servering)

1 agurk
2 kogeposer ris

Fremgangsmåde:

Bland i en lille skål olivenolie, presset hvidløg, rød karrypasta og ingefær. Kom blandingen og oksefilet strimlerne i en større skål og rør det hele godt rundt.

Kom kødet i en ovnfast beholder/AF bagepande og start fra kold AF i 6 minutter ved 200 grader. Rør halvvejs.

Tilsæt kokosmælk, brun farin, saften fra lime frugten, fiskesauce og smag til med salt og peber. Rør det godt sammen og giv 10 minutter ved 170 grader. Rør i det et par gange.

Skær forårsløgene i små skiver (gem lidt til pynt), hak chili og skær peberfrugten i mindre strimler. Bland det i retten og giv 5 minutter ved 180 grader.

Udstik kugler af skrællet agurk med et parisiennejern eller skær agurken i større tern.

Kog risene efter anvisningen på pakken.

Pynt retten med forårsløg og server med ris og agurke kuglerne ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *