Perfekte nemme brunede kartofler - som næsten passer sig selv

Perfekte nemme brunede kartofler – som næsten passer sig selv

Trin for trin video med fremgangsmåde i billeder fra start til slut på under 1 minut

Perfekte nemme brunede kartofler – som næsten passer sig selv

Til 3 – 4 personer (afhængig af om der serveres hvide kartofler til også)

Ingredienser:

2 glas kartofler (eller kogte kolde kartofler ca. 800 gram)

75 gram hvidt sukker (ca. 1 dl)

75 gram brun farin (ca. 1 dl)

30 gram smør

Salt (valgfrit)

Desuden en form, som kan være i din airfryer

Fremgangsmåde:

Hæld kartoflerne i en si og lad dem afdryppe for vand til de er helt tørre.

Kom kartoflerne i en form, der passer i din airfryer.

Bland farin og sukker sammen og drys det jævnt ovenpå kartoflerne. Skær smørret ud i mindre stykker og fordel det hen over sukkeret.

Sæt formen i airfryeren og indstil på 180 grader og giv 10 minutter uden at røre eller åbne.

Vend herefter forsigtig kartoflerne rundt i sukkerlagen og giv 5 minutter mere.

Drys lidt salt (valgfrit) og vend dem forsigtigt rundt igen. Giv herefter de sidste 5 minutter.

Tag dem forsigtigt op af formen, så du undgår at ødelægge den karamelliserede overflade og server dem herefter i en skål.

Opskriften er fra bogen, AIRFRYER OPSKRIFTER 2. Du kan købe bogen her

Bogpakke med AIRFRYER OPSKRIFTER 1 & 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *