Hasselback kartofler med cremefraiche, cheddar, forårsløg og bacon
Til 5 styk hasselback kartofler
Ingredienser:
5 styk bagekartofler
Salt
Paprika
Smørspray eller oliespray (jeg brugte Lurpak smørspray)
–
7 skiver bacon
–
1 håndfuld revet cheddarost
5 spsk. cremefraiche
2 forårsløg
Purløg
–
Fremgangsmåde:
Læg og fordel baconskiverne direkte ned i airfryer beholderens bund (hvis du har en Philips XXL, så tag stjernen ud). Sæt den tomme airfryer kurv i airfryeren og indstil til 200 grader og giv dem 7 minutter. Tag baconskiverne op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Tør beholderens bund af med køkkenrulle (og hvis du har taget stjernen ud, skal den i igen).
Skræl kartoflerne og skær skiver i hver kartoffel uden af skære dem helt igennem. Krydr dem med salt og paprika og spray fedtstof henover.
Læg kartoflerne i airfryer kurven og indstil på 170 grader. Giv dem ca. 45 – 50 minutter eller indtil de er møre.
Skær imens forårsløget ud i skiver, klip purløg og skær bacon ud i mindre stykker.
Når kartoflerne er møre lægges revet cheddar henover. Luk airfryeren uden at sætte den i gang (det gør at osten bliver tung af lidt varme og ikke flyver af). Vent 1 minut og indstil herefter airfryeren til 170 grader og giv de sidste 2 minutter.
Inden servering pyntes hver hasselback kartoffel med 1 spsk. cremefraiche, bacon, forårsløg og purløg
Tilberedt i Philips XXL – læs mere her (annonce)