Store græskarstykker i muffin forme
Til 8 store græskarstykker
Ingredienser:
½ liter lunken vand
50 gram gær
–
2 tsk. groft salt
1 spsk. sukker
1 stor håndfuld kerner (græskar- og solsikkekerner)
Ca. 700 gram hvedemel, tipo 00
–
Lidt græskarkerner til toppen af stykkerne
Fedtstof til smøring af muffin forme
–
Tilbehør: store silikone muffin forme, rumindhold ca. 2 dl
–
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt (brug med fordel en køkkenmaskine). Tilsæt evt. lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Dejen skal være let klistret. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ – 1 time.
Smør muffin formene med fedtstof.
Brug to våde spiseskeer til at fylde muffin formene helt op med dej. Drys med lidt græskarkerner og tryk dem let fast i dejen.
Du kan købe store muffin forme i silikone her (reklame link)
Sæt det antal muffin forme, som du kan have i din airfryer, ned i airfryer kurven. Indstil airfryeren på 170 grader og giv dem 13 minutter. Tag græskarstykkerne ud af muffin formene og vend dem på hovedet i samme (brug evt. en tang). Giv dem 6 minutter mere.
Tag græskarstykkerne ud af muffin formene og lad dem afkøle på en rist.
Hvis der er mere dej tilbage, bages de sidste på samme måde. Hvis airfryeren stadig er varm, kan tiden afkortes et par minutter.
Græskarstykkerne er fryseegnet