Sprøde ris kugler med blomkål og grøn chili

Sprøde ris kugler med blomkål og grøn chili

Sprøde ris kugler med blomkål og grøn chili

Sprøde ris kugler med blomkål og grøn chili

4 personer

Ingredienser:

1 pose kogte ris (eller rest fra dagen før)
¼ blomkålshoved uden stok
1 grøn chili
1 æg
Salt og peber
olie

Mel
2 piskede æg
Panko rasp

Fremgangsmåde:

Finthak et kvart blomkålshoved uden stok og en grøn chili uden kerner. Jeg brugte en foodprocessor.

Bland med en pose kogte kolde ris eller en tilsvarende portion fra dagen før.

Bland det hele med salt, peber og et pisket æg.

Form med hænderne nogle kugler på størrelse med golfbolde. Hvis det er meget svært at få dem til at hænge sammen, så brug lidt mere pisket æg.

Læg kuglerne i køleskabet i en halv time.

Rul derefter forsigtigt kuglerne i mel, derefter pisket æg og til sidst panko rasp.

Læg i AF pande eller kurv med bagepapir og spray med lidt olie.

Sæt i kold AF og indstil til 200 grader i 6 minutter. Vend kuglerne og spray den anden side med lidt olie og giv 6 minutter mere

De kan godt være lidt drilske at forme og panere. Så vær forsigtig og giv det tid. De er super lækre og det hele værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *