Spinat boller med gulerødder
10 stk.
Ingredienser:
200 gram hakket frosset spinat
2 ½ dl kogende vand
2 tsk salt
1 dl græsk yoghurt med lav fedtprocent
50 gram gær
2 spsk rapsolie
150 gram revne gulerødder (2-3 stk)
1 dl solsikkekerner
1 ½ dl rugmel
7 ½ – 8 dl hvedemel
Pynt med mel eller solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Kom spinatkuglerne i en skål og hæld kogende vand over. Rør til det er optøet.
Rør salt og græsk yoghurt i.
Smuldr gæren og rør den i.
Tilsæt olie, revne gulerødder, solsikkekerner og rugmel og rør grundigt.
Kom hvedemel i lidt af gangen til dejen er klistret men ikke våd. Rør det hele godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 15 minutter.
Tag et par spiseskeer og dyb dem i vand og form halvdelen af bollerne.
Læg dem direkte i din airfryer bagepande eller airfryer kurv belagt med bagepapir. Drys toppen med mel eller solsikkekerner.
Lad bollerne hæve i 20 minutter og sæt dem i en forvarmet airfryer på 160 grader. Giv dem 23 – 25 minutter.
Tag dem ud på en rist.
Form og tilbered den anden halvdel af bollerne i din airfryer på samme måde. De behøver dog ikke at hæve igen, da de hævede i skålen, mens første portion var i airfryeren
Brug dem som madbrød eller til madpakken. De holder sig dejlig saftige indeni pga spinaten og gulerødderne