Pizza steak fuldkorn style
Til 2 – 3 personer (eller flere personer, hvis den serveres som en snack)
Ingredienser:
1 pakke færdig fuldkornspizzadej, rund (280 gram)
1 rødløg, skåret i halve ringe
1 presset fed hvidløg
1 lille rød peberfrugt i tern
1 rød chili skåret i tynde skiver (kan undlades)
2 pebersteaks, 250 gram
Olie
Groft Salt
Peber
–
Ca. 3 spsk. friskost naturel eller med smag (jeg brugte en friskost med tørrede tomater)
–
1 mozzarella i skiver
–
1 sammenpisket æg til pensling
–
Lidt taco- eller pizzasauce til at dyppe i ved servering
Friskhakket persille
–
Tilbehør: en beholder, der kan være i airfryer kurven og bagepapir
–
Fremgangsmåde:
Hæld lidt olie i beholderen og læg de skårede løg, hvidløg, chili og peberfrugt i. Skær pebersteaksene ud i tynde skiver og læg dem sammen med. Rør det hele sammen og krydr det med groft salt og peber.
Sæt beholderen i airfryer kurven og indstil airfryeren på 180 grader. Giv det 6 – 7 minutter og rør i det en enkelt gang undervejs.
I mellemtiden foldes pizzadejen ud og lægges på et nyt stykke bagepapir (slipper nemmere). Skær 3 aflange snit gennem midten af dejen, som vist på billedet.
Smør/fordel friskosten på pizzadejen hele vejen rundt uden at komme for tæt på yderste kant og midte, som vist på billedet.
Fordel herefter kød og grønt ovenpå friskosten og afslut med at lægge mozzarellaskiverne på hele vejen rundt.
Fold den yderste kant af pizzadejen lidt op om fyldet og træk hver spids fra midten henover og tryk den fast på pizzadejens yderste kant. Pensl hele pizzaen med sammenpisket æg.
Klip bagepapiret til rundt om pizzaen og løft den op i airfryer kurven. Har du en pizzaplade, grillplade eller lign. kan bagepapiret trækkes hen på. Prik/skær hul i midten af bagepapiret, så ekstra væde kan løbe fra under tilberedning.
Indstil airfryeren på 180 grader og giv ca. 12 minutter, eller indtil pizzaen er gylden og bunden færdigbagt.
Server pizzaen på et skærebræt med en skål taco sauce i midten og drys med hakket persille